Marinko Zovko

Jurio 245 na sat: Hrvatsku policiju izazivao da ga uhvate, Srbi ga pospremili u zatvor

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot YouTube

Foto Screenshot YouTube

Ako me uspiju uhvatiti platit ću kaznu i policajcima predati vozačku. Kažem, ako uspiju, govorio je Zovko



SREMSKA MITROVICA Muškarac uhićen u ponedjeljak jer je Audijem A8 jurio 245 kilometara na sat po zaleđenoj cesti između Šida i Beograda je Marinko Zovko iz Žepča (34), jedan od najbogatijih Hrvata u BiH, potvrdila je policija iz Sremske Mitrovice.


Sudac ga je poslao 30 dana u zatvor, uz novčanu kaznu od 120.000 dinara i oduzimanje vozačke dozvole na devet mjeseci.


Riječ je o sinu “kralja nafte” Ivice Zovka i nasljedniku korporacije “Zovko Company”, koja u svom sastavu ima 15 tvrtki.




Marinko Zovko poznat je po divljanju po cestama diljem regije, a “proslavio” se 2006. godine kada je Brabusom dionicu dugu 191 kilometar od Zagreba do Slavonskog Broda prešao za samo 28 minuta, pišu 24 sata. Lokalnim medijima tada je izjavio da je kupio novi automobil i da ga je morao “nagaziti”.



– Svaki dan vozim iz Zagreba prema Brodu. Prije dva mjeseca kupio sam novi Brabus od 500 konjskih snaga i V8 motorom.


Odlučio sam ga “nagaziti” i od naplatnih kućica u Zagrebu do naplatnih kućica u Slavonskom Brodu stigao sam za manje od pola sata.


Vozio sam 320 kilometara na sat, što sam snimio kamerom na telefonu, međutim, slike sam već izbrisao,  rekao je tada Zovko.



Toliko je bio ponosan na ono što je učinio da je medijima poslao sliku brzinomjera. Policija ga tada nije uhvatila, a poručio je da ako do toga i dođe, da će pošteno platiti kaznu.


– Ako me uspiju uhvatiti platit ću kaznu i policajcima predati vozačku. Kažem, ako uspiju, rekao je Zovko tada.


U međuvremenu se na YouTubeu pojavilo nekoliko snimaka na kojima se vidi da je Zovka zaustavila policija i napisala mu kaznu, ali njega to nije smirilo, pišu 24 sata.