Niz požara uz obalu

Još uvijek gori na minsko sumnjivom pordručju kod Skradina

Hina

Jutros je na požarište kod Skradina upućen zračni traktor. Od sinoć gori i na sinjskom području, kod mjesta Rumine predio Velike Grede



ZAGREB  Još je uvijek aktivan požar na otvorenom prostoru u minski sumnjivom području u blizini sela Pamučari kod Skradina pa je jutros na požarište upućen zračni traktor, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).


Požarom je zahvaćeno oko 70 hektara trave, niskog raslinja i borove šume. Požar borove šume, trave i niskog raslinja, na području Rakovo Selo kod Šibenika ugašen je noćas u 2,10 sati.


Izgorjelo je oko dva hektara trave, niskog raslinja i borova, stotinjak trsova vinove loze te oko 1500 drvenih paleta. Oštećena su dva osobna vozila i dva kioska za novine u vlasništvu privatne tvrtke.




U gašenju požara sudjelovalo je 46 vatrogasaca i 16 vatrogasnih vozila te kanader i zračni traktor. Požar na lokaciji Zaglav, kod mjesta Sali na Dugom Otoku ugašen je sinoć u 20,30 sati.


Izgorjelo je oko 0,75 ha trave, niskog raslinja i smreke. U gašenju požara sudjelovalo je 28 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila te dva kanadera. Požar u Prapatnici u općina Seget kod Trogira ugašen je u 20,00 sati.


U gašenju je sudjelovalo 15 vatrogasaca s 3 vozila dva kanadera i zračni traktor. U požaru je izgorjelo oko 2,5 ha niskog raslinja i borove šume. Kako je javio DUSZ, od sinoć gori i na sinjskom području, kod mjesta Rumine predio Velike Grede.


Požarom je zahvaćeno 20 ha borove šume, trave i niskog raslinja. U gašenju sudjeluje 11 vatrogasaca i dva vozila, a jutros je na požarište upućen helikopter s uređajem za gašenje.