Iz zatvora u zatvor

Iznuđivao novac od rođakinje pa završio u Via Romi: “Riješit ću te se, ionako mi je bolje u zatvoru nego vani”

Fiore Vežnaver

Marlon Kuderna je jučer priveden sutkinji istrage  / snimio V. KARUZA

Marlon Kuderna je jučer priveden sutkinji istrage / snimio V. KARUZA

Tek je pušten iz pulskog zatvora i izdržavanja kazne od godinu i osam mjeseci zbog prijetnji, nasilničkog ponašanja i iznude novca od bliske rođakinje, a opet mu se na meti našla ista žrtva, žena od koje je opet pokušao iznuditi novac. 



Tek je pušten iz pulskog zatvora i izdržavanja kazne od godinu i osam mjeseci zbog prijetnji, nasilničkog ponašanja i iznude novca od bliske rođakinje, a opet mu se na meti našla ista žrtva, žena od koje je opet pokušao iznuditi novac. Okolnosti su to i inkriminacija pod kojima je jučer poslijepodne u riječki zatvor smješten 33-godišnji Marlon Kuderna, s adresom na Marinićima, dok mu se kao boravište navodi prihvatilište za beskućnike u Baštijanovoj ulici u Rijeci.


Kuderna, osumnjičen za pokušaj iznude, tereti se da je delikt počinio prošlog tjedna, u četvrtak i petak, u više navrata nazivajući mobitelom rođakinju od koje je tražio da mu donese naočale, punjač i novac. Opetovano ju je kontaktirao, unatoč njenim ranijim molbama da je ne zove i ništa ne traži, i nakon što mu je ranije u pismu napisala da s njim ne želi nikakve kontakte. Žena – koju je u prošlosti već maltretirao i tek se našao na slobodi nakon izdržane kazne – odbila je postupiti po njegovom zahtjevu. Kuderna se tereti da joj je na to priprijetio riječima da mu mora donijeti novac jer ukoliko to ne učini da će je se riješiti, ukazujući da mu je ionako bolje u zatvoru nego »vani«. Žrtva je, zbog ranijih neugodnih iskustava s osumnjičenim i u strahu od njegovih riječi, podnijela kaznenu prijavu protiv mlađeg rođaka koji je želio iznuditi novac, tako da na kraju on nije uspio novac i iskamčiti.


Osumnjičeni Kuderna na ispitivanju je poricao da je tražio novac od rođakinje, dodajući da mu nije jasno zašto ga je uopće prijavila. Jučer poslijepodne priveden je sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniji Zorc koja mu je odredila istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Određena je i visina jamstva od 25 tisuća kuna, čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode. Osim što je već suđen za delikt zbog kojeg se sada opet našao u pritvoru, Kuderni je i potvrđena nova optužnica za isto kazneno djelo.