Plovila i zrakoplov angažirani u potrazi za 42-godišnjakom

Između Visa i Korčule nestao hrvatski ronilac, jutros nastavljena potraga

Hina

Ronilac je kod Budikovca, na istočnoj strani Visa, doplovio sa suprugom u vlastitoj brodici, a u ronjenje se otisnuo drugim, pomoćnim plovilom tipa gumenjak, navodno prema otoku Korčuli



Nakon što je supruga 42-godišnjeg A. S. jučer u 19.10 sat prijavila da se njezin muž, koji je započeo ronjenje oko 15 sati na poziciji kod otočića Budikovac, nije vratio, splitska pomorska policija je nakon dva sata potrage pronašla napušteni gumenjak usidren uz obalu otoka Visa.


Ronilac je kod Budikovca, na istočnoj strani Visa, doplovio sa suprugom u vlastitoj brodici, a u ronjenje se otisnuo drugim, pomoćnim plovilom tipa gumenjak, navodno prema otoku Korčuli.


Nacionalnu središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) je nakon 20,52 sati pokrenula koordiniranu akciju traganja i spšavanja na moru sa splitskom Lučkom kapetanijom i Pomorskom policijom te Obalnom stražom.




S dva plovila pomorske policije i plovilom Lučke kapetanije za nestalim se roniocem tragalo sinoć do poslije pola noći, a u potragu koja je nastavljena jutros u 4 sata Središnjica je uključila i zrakoplov Obalne straže tipa „pilatus“, koji nadlijeće područje nestanka od jutros u 7 sati.