Počeo "rat" na otoku Pagu

Izmaklo kontroli: Ilegalni berači smilja napali i iscipelarili vlasnika zemljišta u Kolanu

Suzana Bandić

S Mladenom Tauzerom, 66-godišnjim umirovljenikom iz Kolana, razgovarali smo na zadarskom hitnom prijemu gdje je dospio nakon što je grupu berača smilja ugledao na svojoj zemlji i upozorio da to ne čine



ZADAR   Ovo je strašno! Sretan sam da sam živ! Bilo ih je šest, sedam najmanje. Nisam ih uspio dobro ni vidjeti kad su iskočili iz trstike i obrušili se na mene, priča Mladen Tauzer, 66-godišnji umirovljenik iz Kolana s kojim smo u u petak poslijepodne razgovarali na zadarskom hitnom prijemu gdje je dospio nakon što je grupu berača smilja ugledao na svojoj zemlji i upozorio da to ne čine.


Iako nam je rekao kako ga sve boli, srećom, prošao je tek s brojnim hematomima, ogrebotinama i sitnim posjekotinama na licu i tijelu.


Ovaj je umirovljenik prije incidenta obilazio svoje ovce na ispaši na predjelu zvanom Filino-Propadavica. Oko 15 sati automobilom se uputio kući u Kolan, ali mu je pažnju prikukla neka osoba koju je samo na trenutak ugledao blizu trstike. Stao je i pogledao bolje, a onda u trstici i grmlju zamijetio nekoliko vreća sa smiljem.




– Kad sam vidio vreće, krenuo sam prema njima, a onda su se odjednom pojavili, priča Tauzer, objašnjavajući kako ga je jedan udario u potiljak, a onda su ga oborili na pod i cipelarili.


Više u tiskanom izdanju u subotu, 22. studenoga