Vatrena noć

Izgorio “Beach Bar Bamboo”: Veliki požar poharao lokal poznatog riječkog ugostitelja u Crikvenici

Fiore Vežnaver

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Vlasnik Beach Bara Bamboo Veselito Mudrinić procjenjuje da je u požaru pričinjena šteta od oko 50 tisuća eura, a policija još istražuje što je uzrok požara



 Beach Bar Bamboo, ugostiteljski objekt smješten na glavnoj crikveničkoj gradskoj plaži, uvelike je oštećen u požaru u noći na četvrtak. Prema procjenama samog vlasnika, u požaru je pričinjena šteta od oko 50 tisuća eura. 


– Policijska istraga pokazat će što je uzrok požara. Zasad ne bih špekulirao o tome što ga je moglo izazvati. No, prije no što je lokal zatvoren prije četrdesetak dana, iskopčani su iz struje svi potrošači. Ostalo je u lokalu par hladnjaka, ali su iskopčani s električne mreže – naglasio nam je jučer vlasnik Bambooa Veselito Mudrinić, koji je zapravo vlasnik riječke tvrtke koja drži lokal.


Mudrinića – poznatog i dugogodišnjeg riječkog ugostitelja, inače suosnivača i bivšeg gitarista legendarne riječke grupe Laufer – zatekli smo pred lokalom u vrijeme dok je policija jučer obavljala očevid. Požar koji je planuo oko 1 sat, nešto prije no što je riječku regiju pogodila jaka kiša i nevrijeme, poharao je unutrašnjost lokala, drvenog objekta površine 56 kvadrata, a širenju vatre pridonijela je činjenica da materijal od kojeg je sagrađen čini i slama. Vatra je zahvatila inventar bara, stolove, stolice i druge predmete u lokalu u kojem je nakon zatvaranja ostavljeno i nekoliko tehničkih uređaja, hladnjaka. O požaru su alarmirani vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Crikvenica koji su ga ugasili oko 2.30 sati, kako priopćava policija.




– Šteta je velika, vatra je mnogo toga zahvatila, iako smo iz lokala odnijeli vrednije stvari, prije no što smo ga zatvorili 10. rujna, do sljedeće ljetne turističke sezone – objašnjava Mudrinić za uništeni popularni kafić na crikveničkoj gradskoj plaži, uz Strossmayerovo šetalište, koji na ovoj lokaciji postoji dvije godine.


Upućeni u slučaj navode da su policijski istražitelji, koji su jučer prijepodne obavili detaljan očevid na mjestu događaja, zatekli situaciju po kojoj je središte požara bilo u sredini lokala, pa se on proširio. Što će se na kraju pokazati kao uzrok požara, znat će se nakon što policijski istražitelji kompletiraju nalaze s očevida. Nije isključeno da će se dio materijala s mjesta požara poslati u Centar za kriminalističko vještačenje u Zagrebu.