Određene mjere opreza

Ivan Đakić pušten na slobodu: ”Da je netko drugi to objavio, ne biste vi ni digli prašinu”

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

Na pitanje je li se ispričao Đakić je proučio: "Jesam, ljudski se ispričati za svoje grijehe", no nije odgovorio zašto je uopće objavio fotografiju na Facebooku. 



Županijski sud u Bjelovaru na ročištu koje počelo u 17 sati odlučivao je o prijedlogu virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje jednomjesečnog pritvora Ivanu Đakiću (22) zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju, javlja N1.


Đakiću pritvor nije određen, ali su mu određene mjere opreza.


“Da nisam to ja objavio, da je netko drugi objavio, ne bi vi ni digli prašinu”, rekao je Đakić novinarima otkrivši da su mu određene mjere javljanja u Virovitici idućih petnaest dana. Na pitanje je li se ispričao Đakić je proučio: “Jesam, ljudski se ispričati za svoje grijehe”, no nije odgovorio zašto je uopće objavio fotografiju na Facebooku. 




Njegov odvjetnik Željko Palatinuš pozdravio je odluku suca istrage. Rekao je kako su na snazi mjere opreza i da će se Đakić sljedećih 15 dana morati redovito javljati.


Sin čelnika HVIDR-e i saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića proveo je noć u pritvoru, a danas je ispitan u Općinskome državnom odvjetništvu u Virovitici.


Đakić je na pravoslavni Božić na svoj profil na Facebooku postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”. Iako je vrlo brzo obrisao tu objavu te se ispričao, policija ga je uhitila i prošlu je noć proveo u pritvoru. HDZ, iz kojeg se Đakić isčlanio, osudio je govor mržnje, a sramotnu objavu osudila je i Vlada također istaknuvši kako se radi o govoru mržnje, navodi N1.