Brutalni napad

Istraga premlaćivanja na tinejdžera u Čavlima: Nasilnici ispitani u policiji, jednom ide kaznena prijava?

Šarlota Brnčić

Foto F. Vežnaver

Foto F. Vežnaver

S obzirom na to da je u pitanju napad na maloljetnika, ali i da je napadač i sam maloljetnik, u cilju njihove zaštite službeno nam nije potvrđeno podizanje kaznene prijave



RIJEKA  Josip Pajtl, mladić iz Rijeke koji je premlaćen u vrijeme subotnjeg koncerta u Čavlima te je tom prilikom teško ozlijeđen, otpušten je na kućnu njegu. U međuvremenu je policija nastavila s intenzivnim radom na rasvjetljavanju brutalnog napada, a kako neslužbeno saznajemo, trojica maloljetnika koja se sumnjiče za napad bila su na obavijesnom razgovoru u policiji.


Neslužbeni izvori nam navode kako će protiv jednog od njih Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci uskoro biti podnesena kaznena prijava za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. S obzirom na to da je u pitanju napad na maloljetnika, ali i da je napadač i sam maloljetnik, u cilju njihove zaštite službeno nam nije potvrđeno podizanje kaznene prijave, niti je bilo moguće saznati detalje dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja. Josipova majka Violeta Pajtl, s kojom smo jučer razgovarali, nije krila oduševljenje što joj je sin izašao iz bolnice te se sada nalazi na njezinoj skrbi.


– Moj sin je sada kod kuće, pored mene. Siguran je. Krvarenje u mozgu je prestalo pa je ocijenjeno da može biti otpušten na kućnu njegu. Naravno, mora mirovati, odmarati se, ne naprezati niti uznemiravati. Čuvamo ga, mazimo i pazimo. Cijelo njegovo društvo ga obilazi. Kao majka ne želim nikome ovako nešto – kazala nam je više nego  zadovoljna povoljnim ishodom bolničkog liječenja. 




Kako je tijekom boravka u bolnici za naš list bio izjavio napadnuti mladić, s prijateljem je otišao u šumicu obaviti malu nuždu kada su im prišla dvojica mladića koje poznaje od ranije. Naveo je da su se htjeli tući te da se počeo tući s I. B., a on je u jednom trenutku dohvatio jedan veliki kamen i udario ga njime u glavu. Prijatelj se u međuvremenu potukao s drugim mladićem. U trenucima što su uslijedili pojavio se treći dečko koji je najprije njegova prijatelja udario bocom po leđima, a onda razbio bocu i s njom u ruci potrčao za njime. Dečko s kojim se on zakvačio u međuvremenu ga je kamenom tukao po glavi, udarajući ga više puta, ispričao je premlaćeni mladić.


Iz Policijske uprave primorsko-goranske kratko je bilo priopćeno kako se intenzivno radi na rasvjetljavanju slučaju napada na mladića koji je teško ozlijeđen, da se utvrđuje tko ga je napao, a prema prijavi,  riječ je o trojici. Slučaj u Čavlima odigrao se između ponoći i pola sata nakon toga, a u policiji je zabilježeno da je žrtva službeno prijavila napad u 4.15 sati.