Pružale usluge u stanovima i parkovima

Istraga o prostituciji: Obitelji govorila da od ponedjeljka do petka u Rijeci radi kao konobarica

Slavica Kleva

Cijene usluga koje su oglašavale i pružale kretale su se od 300 pa do 700 kuna po satu. Moguć je, naravno, bio i dogovor. Posao su »odrađivale« u stanovima na području Rijeke i Opatije, alii na otvorenom prostoru



RIJEKA - Među jedanaest žena u dobi od 19 do 53 godine koje su Općinskom državnom odvjetništvu, nakon dvoipomjesečne istrage Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, prijavljene za prostituciju bilo je nekoliko Riječanki, ali i žena iz unutrašnjosti koje je besparica natjerala da zarade koju kunu baveći se najstarijim zanatom na svijetu.


Jedna od tih žena koje su putem oglasnika nudile seksualne usluge živi u okolici Zagreba i uredno je od ponedjeljka do petka »radila« u Rijeci, a vikendom se vraćala kući sa zaradom. Obitelji je govorila da radi kao konobarica.


  Istraga je pokazala da su žene same oglašavale svoje usluge u jednom riječkom oglasniku. Bile su potpuno samostalne u poslu – same su oglašavale svoje usluge, pružale ih i u konačnici i same naplaćivale bez posredovanja neke treće osobe. Svodnika koji joj je dogovarao pružanje usluga imala je samo jedna od žena i taj je 40-godišnji muškarac također kazneno prijavljen.




  Cijene usluga koje su oglašavale i pružale kretale su se od 300 pa do 700 kuna po satu. Moguć je, naravno, bio i dogovor. Posao su »odrađivale« u stanovima na području Rijeke i Opatije, alii na otvorenom prostoru, čak i na klupama u parkovima.


Neslužbeno doznajemo da se posao lijepo uhodao unazad dva mjeseca. Mušterije su uredno dolazile i koristile usluge koje su im žene nudile putem oglasnika. A onda im je na vrata pokucala policija…