Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 26
Sutra: 12° 12° 26
12. studenoga 2019.
Obitelj u strahu

Istraga o noćnom upadu u stan na Potoku: Nasiljem do naplate duga?

Ilustracija
Ilustracija
Autor:
Objavljeno: 20. rujan 2013. u 15:48 2013-09-20T15:48:18+02:00

Neslužbeni izvori navode da je u pozadni možda neki raniji dug koji je bio povod noćnom upadu u stan žrtve

RIJEKA  Nastavlja se rasvjetljavanje pozadine prekjučerašnjeg čudnog upada trojice nasilnika u stan 30-godišnjeg Riječanina na Potoku. Slučaj se u početku vodio kao moguće klasično razbojništvo jer su prve informacije istražiteljima ukazivale u tom smjeru. 

   No već od početka su se prikriveno nazirale i neke čudne okolnosti koje su govorile da između žrtve i napadača možda postoji i neka ranija poveznica, koja bi se mogla vezivati i s motivom. O toj mogućnosti smo nešto pokušali nagovijestiti i u jučerašnjem tekstu. 

   Istraga još traje i tužitelji još nisu dobili konačnu prijavu policije, no neslužbeni izvori navode da je u pozadni možda neki raniji dug koji je bio povod noćnom upadu u stan žrtve.

Ako se to potvrdi također se spominje da bi se možda djelo moglo prekvalificirati u kazneno djelo protupravne naplate, no o tome će se znati kad policija završi posao i kad tužitelji dobiju sav materijal i procjene okolnosti. 

   Bez obzira je li to klasično razbojništvo ili kazneno djelo protupravne naplate slučaj je s društvenog i sigurnosnog aspekta vrlo težak, jer je strašno da usred noći trojica ljudi upadaju nekom u stan da prijete ukućanima i iz kuće odnose sve vrijedno.

Uzeli su sav novac koji su pronašli, ali čak i hranu odjeću i obuću. No čini se da se nisu jako okoristili jer se u policijskom priopćenju navodi da je šteta nekoliko tisuća kuna. 

   Ako i postoji neki dug ili neriješeni odnosi to se ne može rješavati nasilništvom, za to postoje institucije i procedure civiliziranog društva. Zbog svega toga je i bila takva hitna intervencija policije a vjerojatno će biti i zakonske posljedice koje će se uobličiti u optužnicu i suđenje. 

   Hitnom intervencijom policije sva trojica osumnjičenih su bila brzo pronađena. Dvojica su zaustavljena u automobilu u Zvonimirovoj ulici u Rijeci, a treći u autobusu na graničnom prijelazu Rupa. Policija je u svom priopćenju rekla kako su postupali po dojavi građana. Iz policije je priopćeno da je utvrđeno kako se radi o trojici hrvatskih državljana s područja Istarske županije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.