Potvrđen identitet

Identificirano tijelo nestalog ribara iz Drvenika Malog

Hina

Potraga za nestalim ribarom, F.L. (1959.) počela je u utorak, 9. prosinca, u 12,40 sati, nakon što se nije u dogovoreno vrijeme vratio u Drvenik Mali, odakle je vlastitom brodicom tipa „Istranka“, s kabinom, dužine 5 metara, otplovio prema otočićima Krnjkaš i Pijavica u ponedjeljak oko 18 sati



U moru uz istočnu obalu otoka Drvenik Mali pronađeno je tijelo nestalog 55-godišnjeg ribara F.L. za kojim se tragalo od utorka, po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima, potvrđeno je nakon identifikacije tijela, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo, pomorstva, prometa i infrastrukture.


Potraga za nestalim ribarom, F.L. (1959.) počela je u utorak, 9. prosinca, u 12,40 sati, nakon što se nije u dogovoreno vrijeme vratio u Drvenik Mali, odakle je vlastitom brodicom tipa „Istranka“, s kabinom, dužine 5 metara, otplovio prema otočićima Krnjkaš i Pijavica u ponedjeljak oko 18 sati.


Nestali je, prema svjedočenju poznanika, imao namjeru prenoćiti u plovilu te se vratiti u utorak ujutro do 10 sati.




Budući da se nije vratio, a nije bilo moguće uspostaviti ni telefonsku vezu s njime, obaviještena je splitska Lučka kapetanija, a nacionalna središnjica za traganje MRCC Rijeka pokrenula je koordiniranu akciju traganja s nadležnom splitskom Kapetanijom, Pomorskom policijom Split. Potrazi se pridružio i zrakoplov Obalne straže RH.


U utorak do večernjih sati plovilima Lučke ispostave Trogir i Pomorske policije pretražen je obalni rub otoka Krknjaš, Pijavica i Kluda te istočna strana Drvenika Velog.


Zbog mogućnosti da je brodica uslijed jakoga nevremena odbačena prema otvorenome moru zatražene su radarske snimke VTS službe, na kojima je uočen objekt koji je plovio oko 10 nautičkih milja od Drvenika Malog prema otocima Jabuka i Svetac.


Upućen je zrakoplov „Pilatus“, koji je na navedenoj poziciji uočio plovilo slično nestaloj brodici, ali bez posade, pa su prema poziciji krenula plovila Pomorske Policije te SAR brod „Pojišan“ splitske Kapetanije, koji su stigli oko 17 sati, no zbog mraka, izrazito jakih udara bure i visokih valova nije bilo moguće locirati uočenu brodicu, koja tada više nije bila vidljiva niti na radarima VTS službe.


Potraga za nestalim ribarom na ovome području punim intenzitetom trajala je dok su to dopuštali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti.


Jučer ujutro nakon svitanja potragu su nastavila plovila splitske Kapetanije i trogirske Ispostave, plovilo Pomorske policije Split na području jugozapadne obale Šolte, otoka Stipanska, Oruda, Drvenika Velog i Malog te oko otočića Svetac. Sudjelovao je i zrakoplov Obalne straže.


Oko 10,50 sati u moru uz istočnu obalu otoka Drvenik Mali pronađeno je tijelo muškarca te je prevezeno na obdukciju i identifikaciju.


Akcija traganja nastavljena do danas, do 11.40 sati, kada je iz splitsko-dalmatinske policije dojavljeno da je pronađeno identificirano tijelo nestali 55-godišnji ribar F.L., naveli su iz Ministarstva, pomorstva, prometa i infrastrukture.