Gotova obdukcija

Identificirani svi poginuli češki turisti, transport tijela danas ili sutra

Hina

Šefica Odjela patologije dr. Mira Mlinac Lucijanić potvrdila je Hini da su uzroci smrti kod svih preminulih »opasne ozljede nastale u prometnoj nesreći«



KARLOVAC – Na Odjelu patologije karlovačke Opće bolnice završena je obdukcija te je identificirano svih osam mrtvih tijela čeških turista, koji su poginuli u subotu u teškoj prometnoj nesreći češkog autobusa na autocesti A1 kod Sv. Roka.


Očekuje se transport tijela u Češku, izjavila je Hini županijska državna odvjetnica Gordana Križanić.


Šefica Odjela patologije dr. Mira Mlinac Lucijanić potvrdila je Hini da su uzroci smrti kod svih preminulih »opasne ozljede nastale u prometnoj nesreći«.




Po nalogu ravnatelja karlovačke Opće bolnice Nedjeljka Strikića, djelatnici bolnice preuzeli su potvrde o smrti i prevezli ih u Gospić gdje će u Matičnom uredu, prema mjestu smrti, biti evidentirana smrt te izdani smrtni listovi. Bez smrtnih listova ne bi bilo moguće ni preuzimanje tijela, ni transport.


Karlovačka bolnica je preuzela na sebe posao oko dokumentacije. Dr. Mlinac Lucijanić također je kazala da će preuzimanju tijela poginulih Čeha nazočiti i policija, a propisani postupak nalaže da lijesovi budu zapečaćeni. Bez sve te procedure mrtva tijela ne bi mogla preći granicu.


U Konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Češke u Zagrebu kažu kako još traje organiziranje toga »tužnog posla«, te se za sada ne zna hoće li transport biti organiziran danas ili sutra.