Riječanin organizirao biznis

ISTRAGA ZBOG NEDOZVOLJENIH IGARA NA SREĆU Jučer pretražena četiri ugostiteljska objekta u Rijeci

Hina

Nl arhiva

Nl arhiva

Do sada je utvrđeno da je 38-godišnjak iz Rijeke, kao organizator i izvršitelj, u dogovoru s vlasnicima kafića, u njihove objekte postavio aparate, koje je prethodno priredio tako da rade kao automati za igre na sreću, od čega su dobit dijelili po pola.



RIJEKA Na konferenciji za novinare u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Dražen Horvat izvijestio je i da se provodi istraga nad više osoba, na temelju saznanja da se 38-godišnji Riječanin bavi priređivanjem igara na sreću bez dozvole mjerodavnog tijela.


U suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom, a temeljem naloga suca istrage jučer su pretražena četiri ugostiteljska objekta u Rijeci, u kojima su zatečeni aparati priređeni tako da rade kao automati za igre na sreću, daljinski upravljači, više od 20.000 kuna te evidencija uplata i isplata gotovine.


Pretragom doma osumnjičenog Riječanina pronađeni su i drugi predmeti za počinjenje kaznenog djela – evidencije i razna dokumentacija, računala i oprema.




Do sada je utvrđeno da je 38-godišnjak, kao organizator i izvršitelj, u dogovoru s vlasnicima kafića, u njihove objekte postavio aparate, koje je prethodno priredio tako da rade kao automati za igre na sreću, od čega su dobit dijelili po pola. Do sada je oduzeto sedam aparata, sedam kućišta, razni elektronički sklopovi za preinake.


Igre na sreću priređivali su suprotno Zakonu o igrama na sreću, bez dozvole Ministarstva financija te su tako stjecali protupravnu imovinsku korist i ostvarili obilježja kaznenih djela organiziranog kriminaliteta – nedozvoljenih igara za sreću.


U tijeku su daljnji izvidi kako bi se prikupili dodatni dokazi i druga saznanja značajna za kazneni postupak, a kaznena prijava sa svim dokazima bit će dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu, rekao je Horvat te je novinarski upit potvrdio da je osumnjičeni 38-godišnjak recidivist po istim kaznenim djelima.