Zločin u Senju

ISTRAGA TRAJALA POLA GODINE Dignuta optužnica protiv ubojice iz senjskog diska

Slavica Kleva

Disko klub u Senju u kojem se dogodio težak zločin / Foto Roni BRMALJ

Disko klub u Senju u kojem se dogodio težak zločin / Foto Roni BRMALJ

Ivana Tomljanovića se tereti za je 16. rujna u disko klubu iz osvete ispalio više hitaca u Tomislava Lopca i ubio ga



RIJEKA – Nakon dovršene istrage koja je trajala nepunih šest mjeseci, Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 56-godišnjeg Ivana Tomljanovića iz Senja zbog kaznenog djela teškog ubojstva i dva kaznena djela teških ubojstava u pokušaju.


Okrivljenika se tereti da se 16. rujna 2017. u disko klubu u Senju, nakon što je zbog sukoba bio prisiljen napustiti objekt, vratio naoružan pištoljem i revolverom pa je iz osvete ispalio više hitaca u glavu i tijelo 38-godišnjeg redara Tomislava Lopca i time mu nanio višestruke ozljede od kojih je na mjestu događaja preminuo. Tereti ga se i da je potom po lokalu tražio osobe s kojima se ranije sukobio te je ispalio više hitaca u 26-godišnjeg hrvatskog državljanina, dok je 27-godišnjeg mladića sustigao na ulici i pucao prema njemu. Obojica mladića zadobila su teške ozljede. U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Krvoproliće se dogodilo bez nekog povoda ili prijašnjih neriješenih sukoba. Neočekivano, nitko nije pomislio da će upozorenje optuženom da se smiri i da djevojke u lokalu pusti na miru, u njemu izazvati takav bijes, ljutnju i osvetu. On je, naime, otišao u stotinjak metara udaljen stan i vratio se s dva pištolja te počeo nasumce pucati po Konobi. Ispalio je osumnjičeni Tomljanović više hitaca po lokalu, a kada mu je prišao voditelj kluba Tomislav Lopac iz Senjske Drage, pokušavajući Tomljanovića još uvijek primiriti riječima, ovaj je uperio oružje u njega i pucao mu u trbuh. I dok se Lopac iznenađeno uhvatio za ranu upitavši ga: »Što ti je, jesi poludio?« Tomljanović ga je dokrajčio s još dva hica.




U međuvremenu su Lopcu priskočili u pomoć mladići, 26-godišnji T. R. i 27-godišnji J. M., no ubojica nije imao milosti, uperio je oružje u obojicu ispalivši i u njih nekoliko hitaca. Iz konobe užasa uspio se izvući ranjeni 26-godišnjak, ostao je ležati na cesti u neposrednoj blizini drugog lokala. Tomljanović je nakon krvoprolića izašao i krenuo s mjesta događaja, ali ga je konobar obližnjeg lokala svladao i držao do dolaska policije.


I dok su kriminalisti iz Policijske uprave ličko-senjske tog jutra obavljali očevid, Senjani nisu mogli vjerovati da je ubijen Tomislav Lopac, miran, obiteljski čovjek, otac dvoje djece, vrijedan i marljiv. Naime, njegov otac je vlasnik restorana Jablan u Senjskoj Dragi u kojem je pomagao i ubijeni Tomislav. Dugo vremena je Lopac bio voditelj i zapravo glavna i odgovorna osoba pa i zaštitar noćnog kluba Konoba. Ništa nije upućivalo da će jedna noć prerasti u krvoproliće. Podignuta optužnica nije pravomoćna.