Narušavanje javnog reda

INCIDENT U OPATIJI Muškarac razbijao po stanu i prijetio suicidom, pa se nakon tri i pol sata pregovaranja predao policiji

Slavica Kleva

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



NOVO 22.50 Nakon 3 i pol sata pregovaranja uspješno je završena krizna situacija. U  22.45 sati 36-godišnjak se predao policiji, a pregovaranje je završilo. Muškarac je upućen na liječničku obradu u KBC, a stanari su se vratili u svoje stanove, izvijestila je riječka policija. 


Opatijska policija je oko 18 sati obaviještena da stanar u prizemlju zgrade u Ulici maršala Tita narušava javni red i mir. No, u trenutku kada su pokušali intervenirati, 36-godišnjak nije policiji dopustio prilaz već je počeo razbijati po stanu prijeteći suicidom.


Uznemireni stanari nisu iznenađeni ponašanjem susjeda, kažu da ovo nije prvi ispad njihovog susjeda te da policija nije prvi put na toj adresi,već su intervencije postale učestale, a svađe gotovo neizdržive. Prostor oko zgrade osigurava policija, stanari su evakuirani, liječnička ekipa hitne pomoći također je pripravna kao i interventna jedinica koja pregovaranjem nastoji smiriti 36-godišnjaka i uvjeriti ga da odustane od nauma suicida.




Onog trenutka kad je ugledao kola Hitne pomoći pred ulazom zgrade u čijem prizemlju živi, a koja su došla zbog susjede kojoj je pozlilo, pomislio je da dolaze po njega, da ga je ponovo prijavio netko od susjeda i tada su krenuli ispadi, oko 18 sati, kaže nam je jedna uznemirena susjeda. Tada je počeo lupati i razbijati po kući, što mu nije prvi put, a bojim se da ga je droga dodatno dokrajčila, kazala je druga susjeda.