Slučaj policijske paljbe

INCIDENT KOD TUHOBIĆA Migrant ima ranu na trbuhu i prsima, bori se za život

Hina

Ilustarcija / Snimio Sergej DRECHSLER

Ilustarcija / Snimio Sergej DRECHSLER

"Pacijent je zaprimljen na hitni operativni zahvat zbog prostrijelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha. Njegovo stanje je opasno po život te se nadalje provode mjere intenzivnog liječnja," naveli su iz bolnice



RIJEKA Migrant koji je u subotu ozlijeđen tijekom policijskog postupanja na području Gorskog kotara, u blizini Tuhobića, operiran je ali je u stanju opasnom po život pa je i dalje na intenzivnom liječenju, doznaje se u nedjelju iz riječkog Kliničkog bolničkog centra.


“Pacijent je zaprimljen na hitni operativni zahvat zbog prostrijelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha. Njegovo stanje je opasno po život te se nadalje provode mjere intenzivnog liječnja,” naveli su iz bolnice.


Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, u subotu kasno popodne na nepristupačnom području Gorskog kotara ozlijeđen je strani državljanin za kojeg se sumnja da nezakonito boravi na području Hrvatske.




O tome je sinoć izvijestio i Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, kazavši da je je u riječkoj bolnici razgovarao s liječnicima koji su zbrinuli i operirali migranta, da je migrant teže ozlijeđen, a potom je prevezen u bolnicu i operiran.


Ministar je kazao da je, prema prvim procjenama, vjerojatno došlo do ozljeđivanja zbog uporabe vatrenog oružja te da će po tome postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo, koje će provesti očevid.


Kako se doznaje iz policije, očevid na mjestu događaja još traje, a uvjeti su otežani, budući se provodi na nepristupačnom i teškom terenu.


– Bolesnik je u jedinicu intenzivnog liječenja zaprimljen po učinjenom hitnom operativnom zahvatu. Prilikom ranjavanja zadobio je višestruke ozljede toraksa i abdomena koje su opasne po život. U bolesnika se i dalje provode mjere intenzivnog liječenja sukladno zadobivenim ozljedama – rekla je jučer popodne novinarima dr. sc.  Lidija Orlić Kabrić, anesteziologinja iz KBC Rijeka, kako javlja HRT.


Na mjestu događaja provodi se očevid te su, kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice događaja, uključene sve nadležne službe. Iz policije još navode da će zbog tog događaja glavni ravnatelj policije uputiti u Policijsku upravu primorsko-goransku stručni tim Ravnateljstva policije, kao potporu službama na terenu, javio je jučer HRT.


– U subotu oko 17 sati hrvatska policija je postupala u zaštiti hrvatske granice i došlo je do postupanja u blizini Tuhobića na nepristupačnom terenu prema skupini migranata. Policijski službenici su sprečavali prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju je jedan migrant ozlijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja radi upotrebe vatrenog oružja. Po tome će postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo koje će provesti očevid, a jedan dio stručnog tima Ravnateljstva policije već je došao u Rijeku, izjavio je jučer ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, javlja HRT.


Dodao je kako je bio u KBC-u Rijeka i razgovarao s liječnicima koji su migranta zbrinuli i operirali. Radi se o težoj ozljedi, naglasio je i za takva pitanja novinare uputio na liječnike. O detaljima, kazao je, ne može govoriti dok su u tijeku i očevid i inspiciranje od strane tima Ravnateljstva policije.  Samo je kazao da su ostali migranti u policijskoj postaji, njih petnaestak.