Pat pozicija

Husejinovićevi prijatelji više se ne sjećaju: Prepad izgubljen u alkoholnoj izmaglici

Slavica Kleva

Elvira se sumnjiči da je poznanika cipelario i uzeo mu novac i mobitel / Foto: Arhiv NL

Elvira se sumnjiči da je poznanika cipelario i uzeo mu novac i mobitel / Foto: Arhiv NL

Svjedoci su se sjetili čovjeka iz lokala u Ružićevoj, koji je »zavrtio« nekoliko rundi, ali niti jedan nije mogao sa sigurnošću reći je li stariji čovjek bio s njima u crnom BMW-u



RIJEKA  U nastavku suđenja Elviru Husejinoviću (26) optuženom za razbojnički prepad nad osobom koju je netom prije napada upoznao na šanku u jednom lokalu pa potom opljačkao, svjedočili su Elvirovi prijatelji koji su se te večeri našli zajedno u društvu.


  Optužnicom se Husejinović tereti da je zajedno s oštećenim E. S. cijelu večer obilazio lokale i konzumirao alkohol da bi izašavši iz jednog lokala oko tri sata, u društvu dvojice prijatelja sjeo s oštećenim u automobil, ali ga pritom zaskočio i izudarao, izvukao iz automobila i nastavio »cipelariti« uzevši mu iz jakne četiri tisuće kuna i mobitel.


Oštećeni je slučaj prijavio policiji, a vrlo brzo na prepoznavanju u policiji izdvojio Husejinovića kao napadača, a nakon istrage je podignuta optužnica zbog razbojstva.    

»Nestala« žrtva


No, posljednja rasprava koju vodi sutkinja Vedrana Barbalić Biasiol našla se u svojevrsnoj pat poziciji. S jedne strane pozvani svjedoci gotovo se ničega nisu sjetili, imali su svojevrsnu amneziju, kažu da je prošlo dvije godine od događaja i da im je sve u magli, a s druge strane sud nije mogao naći žrtvu na adresi koju je predala u sudski spis. Odvjetnik oštećenog nabavit će sudu njegovu novu adresu prebivališta kako bi mu se na vrijeme uputio poziv za narednu raspravu zbog svjedočenja.




  – Prijatelji smo i dugo se poznajemo, kazao je svjedok, Husejinovićev prijatelj potvrdivši da su se našli te večeri siječnja 2012. godine u jednom lokalu u Ružićevoj ulici. Na pitanje sutkinje Barbalić Biasiol svjedok je potvrdio da se te večeri u lokalu zatekao i neki stariji gost koji ih je častio.


  – Da, jednu rundu bi »zavrtio« i platio taj čovjek kojeg sam tada prvi puta vidio, a drugu rundu bi mi naručili i tako ukrug. Čini mi se da smo se kroz neko vrijeme razišli u gradu, ali se ne mogu točno sjetiti gdje, prilično se popilo, odgovorio je dalje svjedok.


 


 Sporni putnik


– Je li u društvu s vama bila i neka djevojka, inzistirala je nadalje sutkinja na odgovorima.


  – Iskreno, stvarno se ne sjećam, ponovo je odgovorio svjedok. Ne sjeća se svjedok ni koliko su se zadržali na šanku u lokalu, zbog očigledne amnezije svjedok nije znao odgovoriti da li se u automobilu s njima vozila i spomenuta djevojka, konobarica iz lokala u kojem su svi zajedno pili. Nije se svjedok mogao prisjetiti niti je li se taj čovjek vozio u automobilu zajedno s njima. Sa sigurnošću se sjetio da je njegov prijatelj vozio crni BMW-e, na mjestu suvozača da se nalazio on, a Husejinović na zadnjem sjedištu.


  Drugi svjedok ispitan u sudnici također se vrlo malo toga mogao sjetiti, tek je nagovijestio da je moguće da je taj stariji čovjek sjedio na zadnjem sjedištu automobila, zajedno s Husejinovićem.


  – Taj stariji čovjek izašao je u gradu, a mi se odvezli kući na Grobnik, uvjeren je drugi svjedok.


  Na sljedećoj raspravi biti će saslušana i konobarica iz spornog lokala ali i oštećenik. Optuženi Husejinović je na prvoj raspravi rekao da se ne osjeća krivim.