Podmetnuti požari

Huligani harali Novim Zagrebom: Zapalili kontejnere, izgorjela tri parkirana automobila

Vanja Vesić

Tri parkirana automobila zahvatila je vatra od kojih je jedan, citroen saxo, potpuno izgorio u požaru kontejnera smeća usred noći u Novom Zagrebu. Iako je očevid započeo tijekom dana, pretpostavlja da je riječ o dva podmetnuta požara koji su izazvali nepoznati huligani u kratkom vremenskom razmaku



ZAGREB  Tri parkirana automobila zahvatila je vatra od kojih je jedan, citroen saxo, potpuno izgorio u požaru kontejnera smeća usred noći u Novom Zagrebu. Iako je očevid započeo tijekom dana, pretpostavlja da je riječ o dva podmetnuta požara koji su izazvali nepoznati huligani u kratkom vremenskom razmaku.


Oko 2.10 sati u Balokovićevoj ulici u Zapruđu iz zasad neutvrđenog razloga izbio je požar kontejnera smeća koji se proširio na parkirani automobil marke Rover bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojeg koristi 41-godišnjak.


Automobil je djelomično izgorio. Samo 300 metara zapadnije oko 3.25 sati, u sopotskoj Ulici Viktora Kovačića, također iz neutvrđenog razloga izbio je požar kontejnera koji se proširio na dva parkirana osobna automobila, citroen saxo zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu 61-godišnjakinje te renault kangoo istih oznaka u vlasništvu servisnog poduzeća »Kristalno čisto« iz Zagreba.




Saxo je izgorio potpuno, a kangoo djelomično. Je li vatru izazvao otvoreni plamen ili malo jače pirotehničko sredstvo, bit će poznato nakon očevida.