Nesreća

‘Htjeli su skratiti put i – poginuli’: U naletu vlaka u Njemačkoj poginuo hrvatski bračni par, prijatelji u šoku

Hina

llustracija Reuters

llustracija Reuters

Kako se naknadno doznaje, vlak koji ih je usmrtio uopće nije bio u redovnoj liniji. To je tzv. “sonderzug” koji vozi tek u izvanrednim prilikama. Anđelko i Manda su htjeli skratiti put i poginuli – govori Šolić



Bračni par koji je poginuo u naletu vlaka na tračnicama na željezničkoj postaji u Reutlingen – Sondelfingenu, u subotu oko 21 sat, su Hrvati Anđelko (71) i Manda (67) Dugonjić, potvrdio je predsjednik SV Croatije Reutlingen Nikola Šolić kao i član uprave Josip Mičić.


Par je, piše Fenix Magazin, porijeklom iz Bosanske Posavine, a živjeli su Sondelfingenu kod Reutlingena. Anđelko Dugonjić je, kaže Mičić, bio član i veliki prijatelj Croatije Reutlingen. Dolazio je na svaku utakmicu Croatije, a uvijek se i fotografirao s momčadi.


I predsjednika Croatije Reutlingen Nikolu Šolić je pogodila vijest o pogibiji njihova člana.




– Svi smo jako potreseni i ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Pokojni Anđelko je bio dugogodišnji naš član i veliki zaljubljenik u nogomet. Anđelko je koliko znam podrijetlom iz Skakave Donje kod Brčkog, a Manda iz Travnika. U Njemačkoj žive preko 40 godina, imaju tri kćeri i sina kojima smo izrazili svoju sućut – kaže Šolić za Fenix Magazin.


Kako se naknadno doznaje, vlak koji ih je usmrtio uopće nije bio u redovnoj liniji. To je tzv. “sonderzug” koji vozi tek u izvanrednim prilikama. Anđelko i Manda su htjeli skratiti put i poginuli – govori Šolić.


Na Facebook stranici Croatia Reutlingen je objavila prigodan tekst s kojim oprašta od svog prijatelja i člana.