Međunarodna tjeralicaa

Hrvatska izručila BiH bivšu miss

Hina

Slobodanka Tošić (29) jedna je od optuženih osoba u sklopu predmeta kojega pravosuđe BiH vodi pod nazivom "Lutka". Ona je pobjegla iz BiH nakon što joj je suđenje počelo u travnju 2014. godine a po međunarodnoj tjeralici uhićena je u Hrvatskoj



SARAJEVO - Hrvatska je u srijedu izručila pravosudnim tijelima Bosne i Hercegovine Slobodanku Tošić (29), državljanku te zemlje za kojom je raspisana međunarodna tjeralica zbog sudjelovanja u organiziranoj kriminalnoj skupini, potvrđeno je tijekom dana iz Tužiteljstva BiH u Sarajevu koje vodi istragu o ovom slučaju.


 Tošić je jedna od optuženih osoba u sklopu predmeta kojega pravosuđe BiH vodi pod nazivom “Lutka”. Ona je pobjegla iz BiH nakon što joj je suđenje počelo u travnju 2014. godine a po međunarodnoj tjeralici uhićena je u Hrvatskoj.


Navedena je jedna od optuženih u predmetu kodnog naziva “Lutka” u kojem se većem broju optuženih sudi za kaznena djela organiziranog kriminala.




Optužnica se odnosi na pet ubojstava i nekoliko pljački u kojima je ukradeno više od devet milijuna konvertibilnih maraka (oko 4,5 milijuna eura).


Tošić je bivša miss BiH i Playboyjeva zečica te nekadašnja djevojka Darka Eleza koji je i u BiH i Srbiji optuživan i osuđen zbog razlčitih kaznenih djela, uključujujući ubojstva i pljačke.


Ona se nalazi na popisu od 32 osobe koliko ih Tužiteljstvo BiH tereti za slična kaznena djela. Mediji su je povezivali s “namještaljkom” čiji je cilj bio ubojstvo Elezovog izravnog konkurenta Đorđa Ždrale a kojim je jedno vrijeme također bila u vezi.