Novi detalji

Hladnokrvni počinitelj pokolja u Sukošanu: Sve je pomno isplanirao, čak i svoje samoubojstvo

Portal Novilist.hr

Photo Dino Stanin/Pixsell

Photo Dino Stanin/Pixsell

Čedomir Keran je iza sebe ostavio oproštajno pismo u kojem se obraća svojoj obitelji



SUKOŠAN Trostruki ubojica Čedimir Keran (62) iz Sukošana u kuću svoje sestre došao u nedjelju ujutro oko 7 sati. Vrata mu je otvorila sestra Zvjezdana (64) i nju je odmah na ulazu zatukao tupim predmetom. 


Potom je na katu kuće ubio sestrinog sina (37) i na koncu sestrinu svekrvu (81) dok su još bili u svojim krevetima. Nakon toga je mirno izašao iz kuće, rekao susjedima što je napravio, sjeo na motor i uputio se na svoje imanje u sukošanskom polju gdje ga je oko 15 sati pronašla policija, piše Zadarski.hr.


Ubio se u svom polju na predjelu Sv. Martina tzv. kombiniranim samoubojstvom. Oko vrata si je stavio omču zavezanu za stablo, a potom je pucao u sebe iz ilegalnog oružja, najvjerojatnije poluautomatske puške. Tako se “osigurao” da će sigurno umrijeti jer nakon ispaljeniog hica tijelo se samo objesilo na konopac.




Čedomir je iza sebe ostavio oproštajno pismo u kojem se obraća svojoj obitelji, ali nije poznato da li navodi i razloge zbog kojih je počinio ovaj nezapamćeni zločin na zadarskom području.


Sve to upućuje na zaključak da je Čedomir svoj krvavi pohod pomno isplanirao. Rezultati obdukcije žrtava trebali bi biti poznati tijekom ponedjeljka, piše Zadarski.hr.