Glumac vozio prebrzo

Hadžihafizbegoviću kaznena prijava zbog izazivanja nesreće

Hina

Policija tvrdi da je Hadžihafizbegović, vozeći škodu superb, prekoračio dozvoljenu brzinu, odnosno da se nije prilagodio uvjetima u prometu. Kilometrima ispred mjesta nesreće bila su upozorenja o opasnosti i usmjeravanju prometa u jedan trak



SISAK – Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini policija je podnijela kaznenu prijavu protiv glumca Emira Hadžihafizbegovića zbog izazivanja nedjeljne prometne nesreće na autocesti A3 kod Novske u kojoj je jedna osoba poginula, jedna je teže, a jedna lakše ozlijeđena.


Nesreća se dogodila oko 20 sati kod mjesta Bročice gdje je Hadžihafizbegović udario u ženu što je stajala uz zaustavljen automobil na lijevoj traci autoceste, a koja je sat vremena kasnije u novogradiškoj bolnici podlegla ozljedama. Na istom je mjestu, nešto ranije, nepoznati vozač porušio više svjetlećih znakova kojima je promet zbog radova na autocesti preusmjeravan u desni trak pa je i on prijavljen zbog ošećenja prometne signalizacije i bijega s mjesta nesreće.


Policija tvrdi da je Hadžihafizbegović, vozeći škodu superb, prekoračio dozvoljenu brzinu, odnosno da se nije prilagodio uvjetima u prometu. Kilometrima ispred mjesta nesreće bila su upozorenja o opasnosti i usmjeravanju prometa u jedan trak, a brzina je na mjestu nesreće bila ograničena na 60 kilometara na sat.




Prekršajno je zbog prekoračenja brzine prijavljen i vozač automobila županjskih registarskih oznaka, P. A. (46), koji je na preticajnom traku mijenjao kotač nakon što je velikom brzinom naletio na porušenu signalizaciju. Također, zbog prebrze vožnje podnesena je prijava protiv još jednog vozača.


U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj je priopćeno kako se još intenzivno traga za nepoznatim težim vozilom, koje je porušilo svjetleću i drugu prometnu signalizaciju.