Bliski susret

HRABRA SUSJEDA PRATILA LOPOVA Došlo mi je da ga udarim od ljutnje što je to učinio

Fiore Vežnaver

Poštanski ured u Ulici Rudolfa Tomšića razbojnici pohodili treći put ove godine / Snimio Marko GRACIN

Poštanski ured u Ulici Rudolfa Tomšića razbojnici pohodili treći put ove godine / Snimio Marko GRACIN

Vremešna žena iz susjedstva primijetila je sumnjivca, a zatim ga pratila u poštu gdje je svjedočila razbojstvu. Uplašila se da će je lopov udariti kada je istrčao, ali samo je prošao pored nje



RIJEKA   Oružano razbojstvo dogodilo se jučer poslijepodne u poštanskom uredu u Ulici Rudolfa Tomšića u Rijeci. Prema  prvim informacijama s mjesta događaja, prepad na Banderovu dogodio se oko 14.30 sati, kada je u poštu  upao maskirani muškarac koji je uz prijetnju pištoljem od službenice oteo novac.


Alarmirana je policija, prva policijska patrola  brzo je stigla na mjesto događaja, ali je u međuvremenu razbojnik s novcem već umaknuo, izgubio se u okolnim ulicama.


Bliski susret s razbojnikom imala je  i hrabra žena iz susjedstva koja je čak i pratila počinitelja prije no što će izvesti prepad, jer joj je djelovao sumnjivo, a poslije se umalo i sukobila s njime.  


Pratila sumnjivca




– Najprije sam obavila posao u pošti, pa otišla u obližnji market. Put prema mom stanu me opet vodio pokraj pošte. Tako  sam na uglu iza zgrade, skrivenog od pogleda, zamijetila  jednog  čovjeka koji je u tim trenucima  baš stavljao kapu na glavu. To mi je bilo sumnjivo – pričala nam je nakon događaja žena u poodmaklijim godinama, dok je policija obavljala očevid.


– Vidjela sam da je zatim krenuo prema vratima pošte i ušao unutra. Ja sam krenula za njim. »Što radite?!«, oštro sam ga pitala, dok je istodobno poštanska službenica, koja je radila sama, zavriskala.  »Ništa, ništa…«, odgovorio je razbojnik, kojem je zaposlenica pošte tada dala novac, a on ga je stavio u džep. Vidjela sam da ima srebrni pištolj.


Službenici je rekao da joj neće nauditi ako joj preda novac. Mislila sam da će me razbojnik udariti kada je izlazio iz pošte, ali se to ipak nije dogodilo. Zapravo, od ljutnje što je to učinio došlo mi je da ga ja udarim – kazala nam je žena nastanjena u susjedstvu, zamolivši da ne otkrivamo njen identitet.


Šokirana službenica


Žrtva razbojstva, poštanska službenica, nakon događaja nije bila jako voljna za razgovor i izjave za novine, djelujući da ju je prepad dosta uznemirio.


– Da, bio je naoružan, tražio je novac… Bio je maskiran, imao je nekakvu čarapu i kapu na glavi – kazala nam je službenica, prije no što je sjela u policijski automobil kojim je otišla u postaju MUP-a, u sklopu daljnje procedure u radu policijskih istražitelja na slučaju. Dodala je tek da je ovo prvi put da joj je neki razbojnik prijetio oružjem.


Prema našim podacima, jučerašnji prepad treće je oružano razbojstvo u ovom poštanskom uredu tijekom ove godine. Pošta se na meti razbojnika već našla sredinom siječnja i sredinom veljače. Prepad u siječnju se također dogodio usred »bijela dana«, a u poštu su upala dvojica koja su zaposlenici prijetila hladnim oružjem.