Stravičnan pokušaj ubojstva

HOROR U SLAVONSKOM BRODU Autom pritisnuo mladića uza zid, a onda mu ispalio metak u glavu

P. N.



Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu otvorilo je istragu protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog pokušaja ubojstva.


Iz DORH-a su priopćili kako postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 16. srpnja 2018. oko 19,45 sati u Slavonskom Brodu pokušao ubiti 28-godišnjeg mladića.


“Nakon verbalnog i fizičkog sukoba na ulici između njegovog sina i 28-godišnjeg hrvatskog državljanina; u namjeri da usmrti 28-godišnjaka, osobnim automobilom krenuo prema njemu koji je ušao u dvorište jedne obiteljske kuće pri čemu je automobilom razbio vrata dvorišta. Osnovano se sumnja da se dovezao do oštećenika koji je pokušavao preskočiti zid ograde dvorišta i stisnuo ga automobilom uz zid ograde, a potom kroz prozor vozačevih vrata jednom rukom uhvatio oštećenika, a drugom rukom iz nepoznatog vatrenog oružja ispalio hitac u njegovu glavu. Život oštećenika, koji je zadobio prostrijelnu ranu donje čeljusti i vrata, spašen je hitnom kirurškom intervencijom”. priopćio je DORH.




Nakon ispitivanja okrivljenika, Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je donijelo rješenje o određivanju mjera opreza kojim je okrivljeniku naložena zabrana približavanja oštećeniku i uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenikom te obveza redovitog javljanja u nadležnu policijsku upravu.