Dovezao sina i nestao

HGSS pretražuje bunare i jame, bespilotne letjelice snimaju teren: 250 ljudi traga za nestalim 81-godišnjakom na Velebitu

Hina

Foto Dino Stanin/PIXSELL

Foto Dino Stanin/PIXSELL

Sinoć su voditelji potraga i digitalni kartografi razrađivali plan, definirali zone potrage za detaljnu pretragu terena.  U pretrazi terena uz spašavatelje sudjeluje i devet potražnih timova s psima, tri bespilotne letjelice, tim za pretragu speleoloških objekata i napuštenih bunara, a u planu je i pretraga iz zraka helikopterom HRZ-a. Pretragu koordinira bazni stožer smješten u kući HGSS-a u Starigrad Paklenici



STARIGRAD PAKLENICA Na južnom dijelu Velebitu na području Libinje u nedjelju su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) nastavili veliku potragu za 81-godišnjim muškarcem, koji je nestao 16. studenoga na tome području, izvijestio je HGSS.


Foto Dino Stanin/PIXSELL


Foto Dino Stanin/PIXSELL



 Na terenu se, uz 206 članova HGSS-a, potrazi priključilo 46 planinara, mještana i prijatelja nestalog. Sinoć su voditelji potraga i digitalni kartografi razrađivali plan, definirali zone potrage za detaljnu pretragu terena.




 U pretrazi terena uz spašavatelje sudjeluje i devet potražnih timova s psima, tri bespilotne letjelice, tim za pretragu speleoloških objekata i napuštenih bunara, a u planu je i pretraga iz zraka helikopterom HRZ-a. Pretragu koordinira bazni stožer smješten u kući HGSS-a u Starigrad Paklenici.


 Intenzivna potraga na južnom Velebitu za 81-godišnjakom traje od 16. studenoga, od kada mu se izgubio svaki trag nakon što je na područje Libinja na Velebitu dovezao sina na paraglajding.