Poziv u pomoć

HGSS U AKCIJI NA CRESU Na radnika kod Porozine palo stablo i ozlijedilio mu noge

P. N.

Akcija spašavanja radnika / Foto HGSS Stanica Rijeka

Akcija spašavanja radnika / Foto HGSS Stanica Rijeka

Radio je na prosjeku ispod dalekovoda, na nepristupačnom terenu, udaljenom od prve prometnice nekoliko stotina metara. U njegovo spašavanje bilo je uključeno 14 članova HGSS-a iz Rijeke i s Lošinja



RIJEKA Županijski centar 112 iz Rijeke zaprimio je u srijedu poziv za pomoć s još jedne nesvakidašnje nesreće – na otoku Cresu, nedaleko Dragozetića, prilikom radova na prosjeku ispod dalekovoda na radnika je palo stablo i ozlijedilo mu noge. U akciju spašvanja bilo je uključeno 14 članova HGSS-a Stanice Rijeka, koji su uz stradalog radnika izvukli s nepristupačnog terena te prebacili  do vozila creske hitne pomoći, a zatim je prevezen riječki KBC.


O događaju je izvijesio i riječki HGSS, koji precizira da se nesreća nedaleko Dragozetića, u okolici Porozine, dogodila jučer ujutro te da se radilo o muškoj osobi koja je zadobila ozljede stopala i skočnog zgloba. U akciju su, navodi HGSS, bili uključeni spašavatelji iz Rijeke i s Lošinja koji su, nakon što su imobilizirali ozlijeđenu nogu stradalog radnika, nosiljkom ga odnijeli do prve prometnice udaljene nekoliko stotina metara od nezgode.


Od početka ovogodišnje ljetne sezone ovo je bila četvrta akcija spašavanja na otocima Cresu i Lošinju, navode u HGSS-u. Već su dva puta, podsjetimo, spašavali i turistkinje koje su stradale spuštajući se prema moru strmom stazom ispod Lubenica.