Afera u Kostreni

HDZ-ov direktor nije smio koristiti službeni auto poslije posla: ‘Ionako od 1. siječnja odlazim iz tvrtke’

Barbara Čalušić

Foto Damir Škomrlj / Facebook

Foto Damir Škomrlj / Facebook

Dražen Vranić, ujedno i predsjednik Skupštine KD-a Kostrena, dodaje kako se prema novoj odluci Skupštine iz lipnja ove godine službena vozila društva ne smiju koristiti izvan radnog vremena

Prošlog tjedna, u noći na petak u prometnoj nesreći gotovo u potpunosti je uništeno službeno vozilo Komunalnog društva Kostrena kojim je, prema tvrdnjama dvoje suputnika koji su zadobili lakše ozljede, upravljao direktor kostrenskog komunalca Tomislav Matić. Prema navodima suputnika, Matić se udaljio s mjesta nesreće i nije im pružio pomoć.– Tomislav Matić me nije kontaktirao, a sve informacije koje imam, imam od osoba koje su bile s njim u automobilu. Činjenica je da se nezgoda dogodila u noći s četvrtka na petak, prema mojim informacijama oko jedan sat ujutro i da su suvozači morali sami ići na Hitnu pomoć. Na sreću, nisu zadobili teže ozljede – potvrdio nam je načelnik Dražen Vranić koji očitovanje direktora KD-a Kostrena očekuje sutra na već zakazanoj sjednici Skupštine KD-a.

Inače, Matić je predsjednik kostrenskog HDZ-a, stranke koja u kostrenskoj podjeli snaga već godinama teži svojevrsnom neutralnom položaju, ali i pozicijama. U ovom slučaju to je mjesto direktora KD Kostrena na koje je Matić došao u mandatu bivše HNS-ovke Mirele Marunić kojoj je HDZ bio partner u vlasti.


Na pitanje koje će mjere poduzeti prema Matiću, koji je u travnju ove godine unatoč Vranićevoj zabrani ipak organizirao koncert Marka Perkovića Thompsona u Sportskoj dvorani Kostrena kojom upravlja KD Kostrena, kostrenski načelnik kazao je da će se o tome raspravljati sutra na Skupštini KD-a Kostrena koja je, kako je naglasio, zakazana prije sporne prometne nesreće.


Dražen Vranić, ujedno i predsjednik Skupštine KD-a Kostrena, dodaje kako se prema novoj odluci Skupštine iz lipnja ove godine službena vozila društva ne smiju koristiti izvan radnog vremena.




– Ova se nesreća dogodila izvan radnog vremena. Inače, riječ je o novom automobilu koji nema niti godinu dana, a visinu štete odredit će procjenitelji – istaknuo je Vranić.


Kako neslužbeno doznajemo, u službenom vozilu kojim je upravljao Matić nalazilo se još dvoje zaposlenika Općine Kostrena, konkretno zaposlenica općinske uprave i zaposlenik Sportske dvorane Kostrena.


Tomislav Matić navodno nije odgovarao ni na pozive svog stranačkog kolege i predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a u Općinskom vijeću Kostrene Sanjina Vrkića koji kaže da je informaciju o prometnoj nesreći koji je prouzročio njegov stranački kolega koji je pobjegao s mjesta nesreće također doznao s društvenih mreža.


– U to vrijeme bio sam na putu, no ako su točne informacije s društvenih mreža, koje kod Tomislava nisam uspio ni potvrditi, ni opovrgnuti, jer mi se ne javlja na pozive, onda je takvo ponašanje nedopustivo i ja ga osuđujem. Ako je sve ovo istina, Matić mora snositi posljedice – komentirao je Vrkić.


Ako Skupština KD-a Kostrena ovaj put i donese odluku o smjeni direktora, koja Matiću prijeti još od organizacije Thompsonovog koncerta u Kostreni, još uvijek aktualni direktor KD-a Kostrena svojem je poslodavcu već najavio odlazak jer je pronašao novi posao. Iako nije rekao gdje točno odlazi, nakon učestalih poziva, Matić nam se jučer kratko javio sljedećom sms porukom:


»Ne bih komentirao objave s društvenih mreža jer tamo svatko može pisati što mu padne na pamet. Zna se da s 1. siječnja 2019. godine odlazim iz KD-a Kostrena na novo radno mjesto i da sam vlasnika o tome obavijestio prošli tjedan. Nikada nisam bježao od odgovornosti za svoje postupke, materijalne niti pravne, pa tako ni sada. Kada službena tijela donesu svoje zapisnike i pravorijek, onda će mnogo toga biti jasnije«, stoji u Matićevom sms-u.