Istjecanje plina u krugu bivše tvornice Zagrepčanka

Grad Zagreb: Curenje amonijaka ne predstavlja opasnost

Hina

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je poslijepodne da je koncentracija amonijaka izmjerena u krugu bivše tvornice Zagrepčanka u Heinzelovoj ulici ispod maksimalno dozvoljene te stoga ne predstavlja opasnost za građanstvo



ZAGREB Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je poslijepodne da je koncentracija amonijaka izmjerena u krugu bivše tvornice Zagrepčanka u Heinzelovoj ulici ispod maksimalno dozvoljene te stoga ne predstavlja opasnost za građanstvo.


Vatrogasci će ostati na terenu i polijevati mjesto curenja plina vodenom maglicom kako se plin ne bi širio. Policija i čuvarska služba Holdinga će osiguravati objekt, a angažirana je i tvrtka koja će napraviti dodatni pregled instalacija, navode u priopćenju.


Dodaju da su »na terenu« dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja, policije, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Zavoda za javno zdravstvo »dr. Andrija Štampar«.




Dojavu o curenju amonijaka vatrogasci su zaprimili nešto prije podneva, a na intervenciju su izašla tri vatrogasna vozila i to zapovjedno, navalno i kemijsko.