Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Spremni pomoći svim živim bićima

Gorski spašavatelji sa Snježnika izvukli talijanskog mastifa kojem je pozlilo

Foto HGSS
Foto HGSS
Autor:
Objavljeno: 1. srpanj 2014. u 16:27 2014-07-01T16:27:09+02:00

U početku se činilo da će psa moći odnijeti u rukama ili u ruksaku do vozila, no radilo se o odraslom mužjaku talijanskog mastifa,  te je transport  bio moguć jedino upotrebom brdske nosiljke. Konzultiran je i veterinar kako bi se na najbolji način pružila prva pomoć unesrećenoj životinji. Pas je u pratnji vlasnice sigurno spušten do Platka pa  upućen na daljnju veterinarsku skrb

RIJEKA Članovi riječke stanice HGSS-a proteklog su vikenda još jednom potvrdili da su zaista spremni pomoći u spašavanju bilo čijeg života: sa Snježnika je spašen pas, mužjak  talijanskog mastifa, kojeg su zadesili zdravstveni problemi. 
Akcija je pokrenuta u nedjelju, nakon što je malo iza podneva zazvonio  dežurni telefon HGSS Stanice Rijeka i stigla  dojava o nezgodi na vršnom grebenu Snježnika.
Nije bio ugrožen ljudski, već život kućnog ljubimca: zabrinuta vlasnica psa zamolila je za pomoć HGSS. Ispričala je da je  psu iznenada pozlilo, da su mu otekle šape, potpuno je malaksao i više ne može stajati na nogama... 
Odmah je tim gorskih spašavatelja krenuo iz Rijeke prema vrhu Snježnika. U početku se činilo da će psa moći odnijeti u rukama ili u ruksaku do vozila, no radilo se o odraslom mužjaku talijanskog mastifa,  te je transport  bio moguć jedino upotrebom brdske nosiljke.
Konzultiran je i veterinar kako bi se na najbolji način pružila prva pomoć unesrećenoj životinji. Pas je u pratnji vlasnice sigurno spušten do Platka pa  upućen na daljnju veterinarsku skrb. 
Ovo je bila  druga intervencija proteklog  tjedna u kojoj je riječka stanica HGSS-a  spašavala životinje. Prošlog  četvrtka  pokrenuta je akcija spašavanja zaglavljene koze sa stijene, ali se na  kraju  koza bez pomoći spašavatelja uspjela izvući iz pogibeljne situacije. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.