Lihvari opelješili stan

Gorka pravda: Milana Jakšić napokon u svom stanu, ali je zatekla pustoš

Branko Škorić

Ovakvu devastaciju nisam ni u snu očekivala. Ništa u stanu nisu ostavili. Sve su odnijeli. A ovo što je ostalo je uništeno, snebiva se 73-godišnja Riječanka



RIJEKA Sutkinja riječkog Općinskog suda Majda Felker jučer je donijela rješenje po kojem se odbija zahtjev TD OMH Razvitak za promjenom roka o napuštanja stana u Marohnićevoj ulici 18. Na taj način vlasnica stana Milana Jakšić napokon je mogla ući u svoj stan iz kojega je na krajnje bestijalan način izbačena 31. svibnja ove godine. Jučer smo zajedno ušli u stan sa susjedom Dragicom Miknić koja je uvelike zaslužna što je cijeli slučaj medijski eksponiran.


– Što da vam kažem? Nisam mogla noćas spavati. Digla sam se u tri sata. I razmišljala o svemu. Ali ovakvu devastaciju nisam ni u snu očekivala. Ništa u stanu nisu ostavili. Sve su odnijeli. A ovo što je ostalo je uništeno. Gdje je moj televizor? Gdje su ormari? Sudoper! Zamrzivač! Telefon! Odjeća! Lijekovi! Obuća…, snebiva se 73-godišnja rođena Riječanka koja je puni radni staž odradila u Riječkoj banci.   

Prazni zidovi


– Probušili su i zid između kuhinje i sobe da bi provukli kabel za televiziju. Zašto su skinuli zvonce? I telefon su odnijeli. Što im je trebalo moje posuđe? Na jedan način sam sretna i zadovoljna što sam napokon u svome stanu. I to u stanu, doslovce praznih zidova. I slike su odnijeli. Ali sam s druge strane tužna. Tužna sam jer ne mogu shvatiti da uopće postoje takvi ljudi. Njima očito ništa nije sveto.


Pitamo odvjetnika Predraga Kovačića što će poduzeti da se gospođi Milani naknadi prouzročena šteta.




– Ovo je naprosto nevjerojatno. Sve su rasturili. I odnijeli. Podnijet ću u ime klijentice kaznenu prijavu protiv OMH Razvitka. Tražit ću i naknadu štete. Naprosto me strah što će biti s troškovima. Koliko je struje potrošeno? Koliko je telefonskih razgovora obavljeno, pita se Kovačić.


Čim je 31. svibnja postala svjesna da ne može u svoj stan, Milana Jakšić se obratila policiji. Policija je ustanovila da je podigla hipotekarni kredit i da će joj ovlašteni djelatnici OMH Razvitka onemogućiti korištenje stana do podmirenja dugova. Milana Jakšić zatražila je intervenciju policije 12. srpnja jer su nepoznate osobe iz njena stana iznosile stvari. Policija je u stanu zatekla Deana Maružina koji sklopio ugovor o podstanarstvu s Razvitkom. U dogovoru s predstavnikom Razvitka Žarkom Prpićem zatečene stare stvari je iznio angažirajući vozača Gorana Stanojevića.   

Podstanari u stanu


I 22. srpnja je zatražena intervencija policije koja je ustanovila da se u stanu nalaze Stjepan Fijan iz Zagreba i Dean Maružin iz Poreča kao podstanari. Tog dana, odlukom suda, Milani Jakšić su predani ključevi stana, ali s navedenim podstanarima.


Odvjetnik Predrag Kovačić sigurno je najzaslužnija osoba što je Milana Jakšić opet u svome stanu. Krajem lipnja ove godine ispričao nam je na hodniku riječkog suda kako je riječka umirovljenica izbačena iz stana. Posjetili smo je kod njene prijateljice Bebe. Prvi tekst o prevarenima objavljen je 3. srpnja i do sada redovito svake nedjelje iznosimo nove slučajeve prevarenih koji su »poslovali« s kreditnim uredima.