Zbog gašenja bio zatvoren i promet

Gorjela napuštena zgrada bivše vojarne na Trsatu

Ico Mikuličić



RIJEKA Danas oko 18 sati u Kampusu na Trsatu  izbio je požar. Vatra je buknula u napuštenoj zgradi, a zapalilo se smeće i razni odbačeni predmeti. Vatru su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Rijeka koji su na požarište došli s dvije cisterne i dva »navalna vozila«.


Ne zna se što je uzrok požara, ali očevici pretpostavljaju da se netko tamo igrao pa je vatra izmakla kontroli i prenijela se na gomile ostavljenih predmeta i smeća. Požar je bio dosta velik, a dim iznad cijelog Trsata mogao se vidjeti iz velike daljine. Zbog toga je veliki broj zabrinutih građana došli vidjeti što se događa.


– Između svih lijepih i novih zgrada već dugo se tamo nalazi i taj napušteni i neuređeni dio pun smeća. Tu okolo se skupljaju svakakvi svatovi i nije čudo da je došlo do požara, kaže jedan Trsaćanin.




– Dobro je da je požar primijećen na vrijeme i da su vatrogasci došli začas, pa se vatra nije prenijela dalje. Netko je već znatno ranije trebao to riješiti i očistiti, a ne da tu bude ruglo i opasnost. Valjda će sad netko nešto poduzeti, dodaje drugi građanin.


Za vrijeme akcije gašenja, zbog sigurnosti, a i lakše borbe s vatrom, Ulica Radmile Matejčić bila je zatvorena za promet.