Pod nadzorom

Gori pogon nekadašnje tvornice: Požar u Dugoj Resi i dalje aktivan, trebao bi biti lokaliziran do jutra

Hina

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL



NOVO 20.20  Požar u kojem malo prije 17 sati u Dugoj Resi gori cijeli jedan pogon bivše tvornice Pamučna industrija, sada u vlasništvu varaždinske tvrtke T7 VIS, pod nadzorom je, ali nije lokaliziran, te se očekuje da će biti lokaliziran do jutra, a zbog obima požara odgovornost i postupanje preuzeo je Županijski stožer civilne zaštite, pod zapovijedanjem župana Damira Jelića. 


Kako je Hini rekao Jelić, čak tri sata od uočavanja požara i početka gašenja požar je još aktivan, ali nema veće opasnosti od toga da izmakne kontroli.Zbog ozbiljnosti situacije pomoć je ponudio i premijer Andrej Plenković, izvijestio je Jelić koji kaže da je premijeru rekao da ništa nije potrebno, jer vatrogasci uspješno rade na lokalizaciji požara.»Radi se apsolutno sve što treba i što se može, 58 vatrogasca i 20 vozila radi na lokalizaciji požara i izvana i u samoj zgradi zahvaćenoj požarom, s tim da su dvije ekipe u zaštiti stambenih zgrada koje nisu daleko, ali nisu ni u neposrednoj blizini«, rekao je Jelić i naglasio da nitko nije ozlijeđen, te da nitko od građana ni u jednom trenutku nije bio u nekoj opasnosti, jer tu nitko ni ne radi ni ne živi. Jelić je zahvalio svim vatrogascima, profesionalcima iz Karlovca, Slunja i Ogulina, te dobrovoljnim vatrogascima Duga Resa, Belavići, Stara Sela, Barilović, Belajske Poljice i Hrnetić Novaki, sve pod zapovjedništvom županijskoga vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića.Franković je izjavio da nema opasnosti od širenja požara te da ne gore nikakve opasne tvari, nikakve tekućine. Crni dim koji se razvija samo je posljedica gorenja izolacije, katrana na krovištu. Požar je u fazi kontroliranog širenja tj. samo unutar pogona. Materijalna šteta neće biti velika jer se radi o ruševnom i napuštenom pogonu, rekao je Franković.Karlovački Centar 192 najavio je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja uzroka požara.

…………….


U centru Duge Rese gori zgrada u kojoj su se nalazili pogoni Pamučne industrije. Na terenu su vatrogasci i policija, javlja N1.




Oko 17 sati buknuo je požar u zgradi u kojoj se nalazio pogon pamučne industrije.


Karlovačka policija potvrdila je da su na terenu vatrogasci i ostale službe te da je postupanje u tijeku.