Obiteljsko nasilje i prijetnje smrću

Glava obitelji završila u zatvoru: Pet godina silovao i tukao ženu pred djetetom

Vanja Vesić

Snimio Vedran KARUZA / Nl arhiva

Snimio Vedran KARUZA / Nl arhiva

Tereti se za pet kaznenih djela. Sumnja se da je od 2010. do srpnja ove godine više puta prisiljavao svoju suprugu na spolne odnose, pri čemu ju je šamarao, stiskao joj ruke, gušio je jastukom na glavu i prijetio da će je ubiti ili istući ako ga odbije



VARAŽDIN  U varaždinskom istražnom zatvoru završio je 27-godišnjak okrivljen i pod istragom da je punih pet godina silovao i tukao vlastitu suprugu pred djetetom prijeteći joj ubojstvom a u nekoliko navrata fizički zlostavljao zajedničku kćer.


Tereti se za pet kaznenih djela. Sumnja se da je od 2010. do srpnja ove godine više puta prisiljavao svoju suprugu na spolne odnose, pri čemu ju je šamarao, stiskao joj ruke, gušio je jastukom na glavu i prijetio da će je ubiti ili istući ako ga odbije.


Utvrđeno je da ju je konstantno fizički i psihički zlostavljao, rukama udarao po glavi i tijelu, omalovažavao i vrijeđao prijeteći joj ubojstvom.




 Nesretna žena živjela je u stalnom strahu za vlastiti život. Osnovano se sumnja da ju je 8. prosinca 2011. više puta udario šakom u glavi i po ekstremitetima nanijevši joj tešku ozljedu. U brutalnom napadu slomio joj je lijevu podlakticu.


DORH sumnja da je 27-godišnjak mučio suprugu u prisutnosti njihove kćeri od djetetove treće do osme godine života. Dijete je živjelo pod stalnim pritiskom i strahom bojeći se za majku, a sama je bila više puta meta očevog fizičkog zlostavljanja, vrijeđanja i omalovažavanja. U kući mu je pronađen prerađeni revolver sa streljivom.


Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila mu istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenih djela protiv spolne slobode, nanošenje teške tjelesne ozljede, povrede djetetovih prava, prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja oružja.