Napokon izveden pred sud

Gadža na sudu nakon 15 godina skrivanja: ‘Nisam ja ubio Crnogorca, već Vasiljević’

Ana Raić Knežević

Foto A. Raić Knežević

Foto A. Raić Knežević



ZAGREB  Dražan Gadža, 41-godišnjak koji je više od 15 godina bio nedostupan hrvatskom pravosuđu, danas je sjeo na optuženičku klupu kako bi odgovarao za ubojstvo Ivice Crnogorca u listopadu 1999. godine.


Iako je za to nedjelo Gadža već bio pravomoćno osuđen u odsutnosti na 11 godina zatvora, nakon što je lani uhićen u Srbiji i izručen Hrvatskoj zatražio je obnovu postupka.


Danas je, vidno neraspoložen, strijeljajući pogledom sve u sudnici, izveden pred sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu pred kojim je i porekao krivnju.




I dok tužiteljstvo tvrdi da je upravo on, nakon svađe što je izbila jer ga je Crnogorac opsovao u noćnom klubu »Mig« u Sesvetama, ispalio smrtonosne hice, sam Gadža, u obrani iznijetoj još 2002. godine, kad je bio uhićen u BiH, naveo je da nema nikakve veze s tim ubojstvom. Izjavio je tada da je u Crnogorca pucao izvjesni Vasiljević, a on je, kad se počelo pucati, pobjegao iz noćnog kluba. Tek je iz medija doznao da ga se traži zbog ubojstva.


Budući da ima hrvatsko i bosansko-hercegovačko državljanstvo, te 2002. godine nije mogao biti izručen Hrvatskoj, no u međuvremenu se i u BiH ogriješio o zakon pa je spas pokušao pronaći u Srbiji. Međutim, tamo je lani ipak lociran i uhićen.


Crnogorčeva udovica danas je na sudu izjavila da od Gadže neće tražiti odštetu za ubijenog supruga.