HNK Ivana pl. Zajca

Frljićev nasljednik: Kazališno vijeće za intendanta riječkog kazališta odabralo Marina Blaževića

Kim Cuculić

Natječaj je raspisan kad je prijašnji intendant Oliver Frljić razriješen dužnosti na vlastiti zahtjev radi odlaska u tim za realizaciju projekta Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020



RIJEKA Odlukom većine glasova u Kazališnom vijeću riječkog HNK Ivana pl. Zajca, Marin Blažević predložen je za intendanta riječkog kazališta. Uz Blaževića, na natječaj za imenovanje intendanta prijavila se i glumica Ana Vilenica. Kazališno vijeće na kraju se opredijelilo za program Marina Blaževića, koji je ocijenjen kompletnijim, argumentiranijim, opširnijim i s podrobnom financijskom konstrukcijom.


Natječaj za intendanta bio je otvoren od 25. svibnja do 10. lipnja ove godine, a kandidati su morali, osim uvjeta o obrazovanju i iskustvu, podnijeti i i četverogodišnji program rada kazališta koji mora sadržavati financijski i kadrovski plan ostvarenja predloženog programa.


Natječaj je raspisan kad je prijašnji intendant Oliver Frljić razriješen dužnosti na vlastiti zahtjev radi odlaska u tim za realizaciju projekta Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020.




Procedura je dalje takva da će prijedlog Kazališnog vijeća biti proslijeđen riječkom Gradskom vijeću, a intendanta zatim treba potvrditi i Ministarstvo kulture.