Liječi se u Rijeci

Francuskinja pri padu u ponor dobila teške ozljede kralježnice. Liječi se u Rijeci

Sanja Gašpert

Foto ilustracija / Foto Roni Brmalj

Foto ilustracija / Foto Roni Brmalj

Odmah po prijemu operativno je saniran prijelom desne natkoljenice, a prijelomi kralježnice liječe se konzervativno i zasada je stabilno, kaže dr. Kazimir Juričić



RIJEKA Zdravstveno stanje 23-godišnje francuske državljanke, koja je stradala u Nacionalnom parku Plitvička jezera u ponedjeljak zasada je stabilno.


– Francuska državljanka u dobi od 23 godine zaprimljena je u KBC Rijeka po povredama zadobivenim pri padu na Plitvičkim jezerima. Tom prilikom zadobila je teške povrede vratne toretarne i lumbalne kralježnice i prijelom desne natkoljenice.


Odmah po prijemu operativno je saniran prijelom desne natkoljenice, a prijelomi kralježnice liječe se konzervativno i zasada je stabilno, kaže dr. Kazimir Juričić, voditelj Jedinice intenzivnog liječenja riječkog KBC-a.




Podsjetimo, 23-godišnja francuska državljanka stradala je prilikom razgledavanja prirodnih ljepota Plitvičkih jezera, kada je izišla izvan ograđenog dijela vidikovca kod jezera Okrugljak, pa se, na nesreću, poskliznula i pala u ponor dubok 30 metara.


Kolima Hitne medicinske pomoći unesrećena djevojka odvezena je do vojarne u Gospiću, odakle je helikopterom Hrvatske vojske prevezena u KBC Rijeka na daljnju hospitalizaciju. Pri padu u ponor zadobila je teške tjelesne ozljede.