I policija imala posla

“Finale” Maratona lađa na Neretvi – u policiji: lađari se potukli veslima

Hina

Policija je zbog narušavanja reda i mira privela pet osoba i nad njima je u tijeku kriminalistička obrada



ZAGREB Policija u Pločama privela je pet osoba u policijsku postaju nakon završetka 16. maratona lađa, doznaje se večeras u Dubrovačko-neretvanskoj policijskoj upravi. 


Policija je zbog narušavanja reda i mira privela pet osoba i nad njima je u tijeku kriminalistička obrada, rekla je glasnogovornica dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Marija Gjenero, ne iznoseći detalje.


No neslužbeno se doznaje da su se veslači Stabline i Baćine potukli za vrijeme natjecanja veslima, a nastavili su s naguravanjem i nakon izlaska na obalu.




Na 16. maratonu lađa kojeg je organizirala Udruga lađara Neretve  natjecala se 41 posada u tradicionalnim izvornim neretvanskim lađama na veslačkoj stazi dugoj 22 tisuće i 580 metara od Metkovića do Ploča.


Pobjednicima iz Komina, posadi “Gusari”, zlatnu medalju te veliki prijelazni štit kneza Domagoja i mali štit kneza Domagoja u trajno vlasništvo, uručio je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko. Ovo je petu godinu za redom da je posada “Gusari” iz Komina pobjednik Maratona lađa.