Izbjegnuta tragedija

Fiestom se zabila u kamion Čistoće: Vremešna Riječanka umalo unesrećila radnike

Fiore Vežnaver

»Fiesta« je udarila u stražnji dio kamiona te istodobno presjekla put furgonu / snimio F. VEŽNAVER

»Fiesta« je udarila u stražnji dio kamiona te istodobno presjekla put furgonu / snimio F. VEŽNAVER

Jedan radnik je odskočio i izbjegao nalet prebrzog automobila u stražnji dio zaustavljenog kamiona. Lakše je ozlijeđena samo 79-godišnja vozačica »fieste«



Vozačica »forda fieste«, 79-godišnjakinja, ozlijeđena je jučer u trostrukom sudaru u Liburnijskoj ulici u Rijeci, nadomak nogometnog stadiona na Kantridi, kada se automobilom zabila u stražnji dio zaustavljenog kamiona Čistoće. Vozilom Hitne pomoći prebačena je u sušačku bolnicu, a nakon liječničkih pregleda ispostavilo se da je, srećom, samo lakše ozlijeđena.


Prometna nesreća dogodila se jučer oko 10 sati, u trenucima dok je kamion Čistoće, marke MAN, stajao zaustavljen u smjeru središta Rijeke, u krajnjoj desnoj prometnoj traci, a dvojica radnika praznila kontejnere sa smećem. Tom prometnom trakom naišla je tada prebrza »fiesta«, riječke registracije, a vozačica se, po svemu sudeći, odlučila skrenuti na lijevu traku. No, nije u tome uspjela, zabila se u stražnji lijevi dio kamiona, a istodobno je »fiesta« presjekla put i zakačila furgon »citroen berlingo«, također riječke registracije, što se kretao lijevom trakom, u smjeru središta Rijeke.


– Sjedio sam u kabini kamiona dok su kolege iz tvrtke praznile kontejnere. U retrovizoru sam pratio što se iza mene događa. Crvena »fiesta« je u trenu doletjela, očito je vozačica bila dosta nepažljiva i nespremna na ovu situaciju, priča nam 40-godišnji vozač Čistoće.




No, po svemu sudeći, u najvećoj pogibeljnoj situaciji našla su se dva djelatnika Čistoće koji su praznili kontejnere. Malo je nedostajalo da jedan od njih teško nastrada.


– U trenutku kad je većom brzinom nailazio taj crveni auto stajao sam iza kamiona. Kolega mi je povikao da se brzo maknem, odskočio sam u stranu pa se nije ništa dogodilo, prepričava nam djelatnik Čistoće dramatične trenutke. Njegov kolega, koji ga je upozorio na opasnost, napominje nam da je bolje ne pretpostavljati što bi se dogodilo da nisu brzo reagirali.


– Žena u »fiesti« nije uopće kočila. Htjela je izbjeći kamion, ali je na kraju zakačila i auto koji sam ja vozio, rekao je pak vozač furgona »berlingo«.