Opet jaše

Fatalna bankarica nakon zabludjelog fratra opčinila i kolegu. Isplatio joj je blokirani novac

P. N.

Photo Goran Stanzl/PIXSELL

Photo Goran Stanzl/PIXSELL

Jasmina Bilonić javnosti je postala poznata kao fatalna bankarica, nakon afere s fra Šime Nimcem, teške 10 milijuna kuna



SPLIT Fatalna bankarica Jasmina Bilonić upletena je u novi pokušaj prevare. Splitska policija objavila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom i 47-godišnjakinjom. Utvrđena je sumnja da je 43-godišnjak kao odgovorna osoba banke od 2013. do 2016. godine, unatoč rješenju suda odobrio 47-godišnjakinji gotovinske isplate kamata u iznosu od 347 tisuća kuna.


Slobodna Dalmacija doznaje da se radi upravo o Jasmini Bilonić, koja je u svoju mrežu sad uplela i kolegu bankara, prenosi net.hr.


Tijekom 2014. god. nakon isteka ugovora o štednji, spomenuti bankar je s 47-godišnjakinjom sastavio novi ugovor temeljem kojega su se i dalje nastavile isplate kamata.


Poticala bankara na isplatu




Isto tako je doveo u zabludu druge odgovorne osobe banke i predložio 47-godišnjakinju kao ulagača u dopunski kapital banke sukladno čemu je iz depozita od 2,5 milijuna kuna 47-godišnjakinja uložila iznos od 700 tisuća kuna, a sve unatoč sudskoj zabrani.


Nadalje, 47-godišnjakinja se sumnjiči da je u navedenom periodu poticala 43-godišnjaka da joj na osnovu kamata, unatoč sudskoj zabrani isplati iznos od 347 tisuća kuna.


U svezi kaznenih djela neizvršavanje sudske odluke i krivotvorenje službene ili poslovne isprave na strani 43-godišnjaka, te poticanje u svezi kaznenog djela neizvršavanje sudske odluke na strani 47-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izviješće, objavila je splitska policija.


S fratrom isparili milijuni


Jasmina Bilonić javnosti je postala poznata kao fatalna bankarica, nakon afere s fra Šime Nimcem, kojeg je, prema sudskoj presudi „poticala na zloupotrebu položaja i ovlasti”.


Bez znanja nadređenih svećenik je prodao crkveno zemljište dok je bio župnik u Baškoj Vodi za nešto manje od 10 milijuna kuna. Potom je novac prebacio s računa župe na osobni račun.


Lijepu svotu novca bankarica i fratar brzo su potrošili na luksuzan život. Šime Nimac kupovao je skupa odijela, satove i aute, a viđeni su i tijekom druženja na jahti na zadarskom području. Dio novca pronađen je na računu Jasmine Bilonić. Riječ je o gore spomenutih 2,3 milijuna kuna, koji su bili blokirani.


Sve dok nije pronašla način da se dokopa barem dijela te svote, kako sumnjaju u policiji.