Policija traži lopove

FILMSKA PLJAČKA U POVILAMA Lopovi razbili zid i ukrali sef iz kuće roditelja ministra Butkovića

P. N.

Foto Goran Kovačić / PIXSELL

Foto Goran Kovačić / PIXSELL

U kuću su ušli provalivši kroz prozor i prema svemu sudeći točno su znali što traže. Naime, u kući su razbili zid u koji je bio ugrađen sef. Sef su izvadili i odnijeli ga sa sobom izašavši kroz vrata



Policija traga za zasad nepoznatim osobama, koje su u noći s četvrtka na petak opljačkale kuću Srećka Butkovića i Emilije Mandukić Butković, poznatih ugostitelja i roditelja ministra prometa Olega Butkovića, javlja Jutarnji list.


Pljačkaši su, navodi list, u kuću ušli dok su ministrovi roditelji radili u svom restoranu udaljenom oko jedan kilometar. Riječ je o konobi Lucija u mjestu Povile pokraj Novog Vinodolskog.


U kuću su ušli provalivši kroz prozor i prema svemu sudeći točno su znali što traže. Naime, u kući su razbili zid u koji je bio ugrađen sef. Sef su izvadili i odnijeli ga sa sobom izašavši kroz vrata. Prema dostupnim informacijama, u njemu je bilo nekoliko stotina tisuća kuna (oko 40-ak tisuća eura), vjerojatno novac od poslovanja restorana.




Kako ništa drugo u kući nije dirano, piše Jutarnji, pretpostavlja se da im je jedini cilj bio upravo taj sef, što znači da su dobro znali kako u njemu ima vrijednosti, gdje se nalazi, na koji način doći do njega te su sa sobom ponijeli alat, najvjerojatnije teške čekiće, kako bi razbili zid. Pretpostavlja se da su imali i pomagača koji je nadzirao kretanje supružnika Butković.


U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj potvrdili su da se navedenom području dogodilo kazneno djelo teške krađe na štetu hrvatskih državljana i da je pričinjena znatna materijalna šteta.