Osumnjičen za seriju provala

Elvir pljačkao od Cresa do Mošćeničke Drage i Zameta

Slavica Kleva

Osumnjičen za krađu je Elvir Dedić (25) iz Malog Lošinja, koji je uhićen i nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu prepraćen u istažnic zatvor Županijskog suda



RIJEKA » Nakon prošlotjednog pronalaska ukradenog osobnog vozila »renault kangoo« na parkiralištu u Bujskoj ulici na Kantridi, koje je nestalo na području Cresa desetak dana ranije, klupko serije provala počelo se odmotavati. Osumnjičen za krađu je Elvir Dedić (25) iz Malog Lošinja, koji je uhićen i nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu prepraćen u istažnic zatvor Županijskog suda. Nakon saslušanja istražni sudac Duško Tišma odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Istražni zatvor može zamijeniti obranom sa slobode ako plati jamstvo od 60.000 kuna.


   Istodobno s uhićenjem Dedića, nalogom istražnog suca pretražen je stan koji je koristio, a u njemu je pronađen veći broj ukradenih predmeta. Na osnovu toga sumnjiči se da je upravo on autor do sada niza nerazjašnjenih kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta. Točnije, opsežnim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Policijske postaje Opatija i Druge postaje u Rijeci, u suradnji s malološinjskom i ispostavom policijske postaje u Cresu, rasvijetlili su dvanaest kaznenih djela krađa i teških krađa. Kaznena djela je počinio u razdoblju od svibnja do sredine listopada ove godine na području otoka Cresa, Moščenićke Drage te Zameta u Rijeci. Provalio je u konobe, garaže obiteljskih kuća u Mošćeničkoj Dragi, drvarnicu na Zametu, u trgovine i skladišta na području Malog Lošinja i Cresa odakle je ukrao osobno vozilo »renault kangoo« 61-godišnjem Cresaninu. Osim vozila otuđio je više komada različitog alata, motorne pile, bušilice, brusilice, plinske boce, cigarete, novčane pologe i druge predmete. Ukradeno vozilo u međuvremenu je vraćeno Cresaninu. Vraćen će biti vlasnicima i dio pronađenih predmeta. Policija je ukupnu materijalnu štetu procijenila na više od 75 tisuća kuna.