Tragedija u Novalji

“Ekplodiralo je čim su udarili u stup”: Za dvojicu prijatelja u BMW-u nije bilo spasa

Slavica Kleva

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Došlo je do eksplozije i plamena u istoj sekundi. Od siline udarca u zid, automobil je odmah eksplodirao. Nažalost nije bilo pomoći, ispričao je jedan od vatrogasaca



NOVALJA Premda su prve informacije govorile da su obojica izgorjelih u strašnoj prometnoj nesreći što se sinoć dogodila u Novalji s riječkog područja, točno je da je samo jedan od njih Riječanin. Radi se o muškarcu u dobi od 37 godina koji je radio kao pomorac. S njim je u automobilu, moćnom BMW-u 4, bio njegov dobar prijatelj, a riječ o muškarcu iz okolice Siska, koji inače radi u Njemačkoj. Na mjestu nesreće danas su postavljeni lampioni, a poprište izgleda zaista strašno.


Podsjetimo, do nesreće je došlo kad je automobil riječkih registarskih oznaka, najvjerojatnije uslijed neprilagođene brzine, u samom središtu mjesta udario u betonsku ogradu i stup javne rasvjete. Vozilo je odmah planulo, a dvije osobe iz njega su izgorjele.


Svjedoci tvrde da je nakon silovitog udarca vozilo gotovo odmah planulo pa pokušaji nekolicine mještana da lokaliziraju požar nisu dali rezultata. Prva susjeda kaže da je čula buku, galamu i tresak o zid, a kad je pogledala plamen je već bio tako visok da su kabeli od telefona na stupovima izgorjeli. Unatoč naporima susjeda nije se moglo prići ni automobilu niti tijelima.





Vatrogasci kažu da je na intervenciju već nakon par minuta izašlo njih desetak, ali da nažalost nije bilo pomoći. Automobil je ubrzo izgorio do neprepoznatljivosti, a dvojica prijatelja u potpunosti su izgorjela.


– Došlo je do eksplozije i plamena u istoj sekundi. Od siline udarca u zid, automobil je odmah eksplodirao. Nažalost nije bilo pomoći, ispričao je jedan od vatrogasaca.


Svi u Novalji s kojima smo pričali o dvojici poginulih prijatelja imaju samo dobre riječi. Obojica su omiljeni u Novalji i zaljubljenici u Novalju. Planirali su, kažu stanovnici Novalje, ovdje doći i živjeti, a u mjestu su već imali apartmane i kuće za iznajmljivanje.



– Sinoć oko 22 sata u Novalji došlo do prometne nesreće kada je nepoznata osoba upravljala osobnim automobilom riječke registracijske oznake i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubila nadzor nad automobilom, te je sletio van kolnika i udario u betonski zid i stup javne rasvjete, uslijed čega je došlo do samozapaljenja automobila. Na mjestu događaja su od posljedica prometne nesreće i požara smrtno stradale za sada dvije NN osobe, te slijedi daljnji rad na utvrđivanju svih činjenica, odgovorili su na naš upit iz Policijske uprave Ličko – senjske.


Prema zadnjim informacijama, obdukcija tijela poginulih muškaraca obavit će se najvjerojatnije tijekom sutrašnjeg dana u KBC-u Split.