Pokazna vježba

Ekipa za posebne zadaće: Pravosudni policajci vrhunski uvježbani za najteže intervencije u zatvorima

Ana Raić Knežević

Foto: www.spph.hr

Foto: www.spph.hr

Pravosudni policajci iz zatvora u Zagrebu i Puli, Kaznionice u Lepoglavi i Požegi u vrlo kratkom roku od formiranja EPZ-a, i s vrlo skromnom opremom, pokazali su nešto što je odavno bilo potrebno zatvorskom sustavu.



U dvorani Zatvora u Zagrebu održana je pokazna vježba Ekipe za posebne zadaće (EPZ) Pravosudne policije. 


Kako je Sindikat pravosudne policije Hrvatske objavio na svojoj službenoj web stranici, pravosudni policajci iz zatvora u Zagrebu i Puli, Kaznionice u Lepoglavi i Požegi u vrlo kratkom roku od formiranja EPZ-a, i s vrlo skromnom opremom, pokazali su nešto što je odavno bilo potrebno zatvorskom sustavu.


– Njihovim formiranjem i samim radom poboljšana je sigurnost ustanova i djelatnika. Nadamo se da će se i mladi djelatnici iz drugih ustanova priključiti EPZ-u. Prvenstveno mislimo na djelatnike Zatvora u Splitu među kojima ima vrhunskih sportaša, pravosudni policajci iz OPT-a, koji po svom unutarnjem ustroju imaju puno instruktora borilačkih.




Uz nedostatak opreme i djelatnika, veliki problem je i ljudski jal, nerazumijevanje pojedinih načelnika i upravitelja. Većinu opreme što se koristi na treninzima morali su sami nabaviti. Nakon odrađene smjene svoje slobodno vrijeme koriste za treninge. 


Djelatnicima koji će prvi postupati u raznim situacijama treba na bilo koji način i platiti. Ipak su oni u prvom redu profesionalci, poručuju iz SPPH.