Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Nepravomoćna presuda

EPILOG STRAVIČNOG UBOJSTAVA U PULI: Ubila je svoje trogodišnje dijete. Čini li vam se da je ova kazna primjerena?

foto: arhiva NL / Glas Istre
foto: arhiva NL / Glas Istre
Autor:
Objavljeno: 20. travanj 2018. u 14:53 2018-04-20T14:53:27+02:00

Tužiteljstvo je u svom završnom govoru ustvrdilo kako smatra dokazanim da su Pašić i maloljetnica, tada 14-godišnjakinja odbjegla iz Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, jastukom ugušile Chiarinog sina u stanu u Akvilejskom prilazu, a potom tijelo dječaka odnijele i bacile u more uz obalu bivše vojarne Vallelunga.

PULA - Zbog ubojstva trogodišnjeg sina Denisa u petak je na pulskom Županijskom sudu na 33 godine zatvora i još najviše dvije godine psihosocijalnog liječenja nepravomoćno osuđena žrtvina majka Chiara Pašić (33).

Za ubojstvo sina sudilo joj se zajedno s maloljetnica koja joj je u zločinu pomagala, no novinari su prilikom izricanja njene kazne morali napustiti sudnicu.

Tužiteljstvo je u svom završnom govoru ustvrdilo kako smatra dokazanim da su Pašić i maloljetnica, tada 14-godišnjakinja odbjegla iz Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, 23. svibnja prošle godine u poslijepodnevnim satima jastukom ugušile Chiarinog sina u stanu u Akvilejskom prilazu, a potom tijelo dječaka odnijele i bacile u more uz obalu bivše vojarne Vallelunga.

Pašić je potom prijavila pulskoj policiji da joj je dijete nestalo dok se igralo u parku kod zgrade u Akvilejskom prilazu.

Premda se policajcima njezina priča od početka nije činila uvjerljivom, po Puli je pokrenuta potraga za trogodišnjakom. Istovremeno, policajci su bili uporni s pitanjima te se majka u ranim jutarnjim satima slomila i odvela ih do tijela dječaka na Vallelungi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.