Dva desetljeća kasnije

Dvojica pripadnika srpskih paravojnih snaga prijavljena zbog ubojstva hrvatskih civila

Hina

Policija je utvrdila da su osumnjičenici u dobi od 56 i 49 godina tijekom ratnih djelovanja i napada na hrvatska sela petrinjskog područja usmrtili dvije žene i dvojicu muškaraca, od kojih je najstarija žrtva imala 73 godine, izvijestila je policija



ZAGREB  Više od dva desetljeća nakon što su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva, sisačko-moslavačka policija kazneno je prijavila dvojicu pripadnika srpskih paravojnih postrojbi, tereteći ih da su ratne 1991. u mjestu Sibić kod Petrinje usmrtili četiri hrvatska civila.


Policija je utvrdila da su osumnjičenici u dobi od 56 i 49 godina tijekom ratnih djelovanja i napada na hrvatska sela petrinjskog područja usmrtili dvije žene i dvojicu muškaraca, od kojih je najstarija žrtva imala 73 godine, izvijestila je policija.


Posmrtni ostaci tri žrtve su u ožujku 1996. pronađeni i ekshumirani u dvorištu u kojem su usmrćene i pokopane, dok posmrtni ostaci jedne žene dosad nisu pronađeni pa se ona još nalazi na popisu nestalih osoba.




Osumnjičenici su kazneno prijavljeni zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu. No, obojica su otišla su iz Hrvatske još 1995. i prema neslužbenim podacima nalaze se u Srbiji pa zasad nisu dostupni hrvatskim pravosudnim vlastima.