Dvojica Zagrepčana uskoro na sudu

Dvojica mladića optužena zbog obljube pijane žene

Hina

Riječ je o nedjelu iz srpnja prošle godine koje se dogodilo u Hvaru, u večernjim satima, kada su se mornar i konobar s pijanom ženom proveli dio večeri na brodu privezanom u luci. S njom su na kraju obojica imali spolni odnos u potpalublju, a u optužnici se navodi kako žena zbog lijekova i alkohola na to nije bila u stanju svjesno pristati



SPLIT – Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv dvojice mladića (26) i (29) s omiškog područja zbog obljube žene (30) sa šireg zagrebačkog područja za koju tvrde da na to nije bila u stanju pristati jer je bila omamljena alkoholom i lijekovima, doznaje se u tužiteljstvu.


Riječ je o nedjelu iz srpnja prošle godine koje se dogodilo u Hvaru, u večernjim satima, kada su se mornar i konobar s pijanom ženom proveli dio večeri na brodu privezanom u luci. S njom su na kraju obojica imali spolni odnos u potpalublju, a u optužnici se navodi kako žena zbog lijekova i alkohola na to nije bila u stanju svjesno pristati.


Tridesetogodišnjakinja se na njihovom brodu našla nakon što se posvađala sa svojim momkom zaposlenim na turističkom brodu koji je bio vezan odmah do njihovog. Poslije svađe je došla na susjedni brod gdje se uz alkohol na palubi prvo družila sa mladićima (26) i (29), a onda otišla u potpalublje. Prvo je za njom navodno došao 26-godišnji mornar koji ju je obljubio, a nakon njega i 29-godišnji konobar.




Svom je momku potom kazala da je silovana, on ju je odveo na Hitnu pomoć, a liječnici su o svemu obavijestili hvarsku policiju.


Mladići negiraju da su s njom bili protiv njene volje, dok djevojka tvrdi da nikoga od njih nije navodila na spolni odnos. Nalazom alkohola u krvi utvrđeno je kako je djevojka imala 1,43 promila.


Mornar i konobar bi, ako budu proglašeni krivima, te viši sud to potvrdi, mogli dobiti zatvorske kazne i do tri godine.