Izravan sudar

Dvojica Makarana poginula u teškoj prometnoj nesreći kod Livna

Hina



Tri osobe, od kojih su dvojica hrvatski državljani iz Makarske, poginule su, a jedna je zadobila teže tjelesne ozljede u prometnoj nesreći koja se u subotu navečer dogodila u izravnom sudaru dva vozila nedaleko od Livna, potvrdili su za HINA-u iz MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ).


Iza 20.00 sati izravno se sudarilo vozilo marke Polo hrvatskih prometnih oznaka i BMW bosanskohercegovačkih pločica na prijevoju Borova glava između Livna i Šujice pri čemu su na licu mjesta poginule tri osobe.


Od siline sudara preminuli su vozač i suvozač u vozilu marke ‘Polo’ te vozač u BMW-u




Treći putnik u vozilu hrvatskih prometnih oznaka zadobio je teže ozljede te je hitno prevezen u Županijsku bolnicu u Livnu.


Policija je navela inicijale poginulih vozača M.D. (36) i suputnika M.M. (29) iz Makarske, a mladić A.T. iz Tomislavgrada smrtno je stradao u vozilu BMW.


Po riječima glasnogovornika MUP-a HBŽ-a Ivice Vrdoljaka tijela stradalih su prevezena u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu, gdje će tijekom dana biti obavljena obdukcija.


Od sinoć do jutros u 09.30 sati bio je potpuno obustavljen promet na dionici ceste Livno Šujica zbog očevida koji je sinoć privremeno prekinut zbog loše vidljivosti, te je jutros nastavljen od 07.00 sati.


Ova dionica prometnice je iznimno opasna, naveo je Vrdoljak i podsjetio da su prije deset godina nedaleko od toga mjesta poginule četiri osobe.