Teška prometna nesreća

Dvije osobe poginule, jedna teško ozlijeđena u sudaru u Klani

Slavica Kleva

Riječ je o frontalnom sudaru između teretnog vozila riječkih oznaka i osobnog automobila slovenskih registarskih oznaka (Postojna) marke "hyundai tucson"



KLANA Na samom ulazu u Klanu oko 12.30 sati u teškoj prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije osobe, dok je treća osoba s teškim ozljedama dovezena u KBC na Sušak.


Došlo je do frontalnog sudara između teretnog vozila riječkih oznaka i osobnog automobila slovenskih registarskih oznaka (Postojna) marke “hyundai tucson”.


Stravična prometna nesreća dogodila se na raskrižju gdje se cesta iz Klane spaja s cestom koja iz smjera Viškova vodi prema Rupi. Vozač kamiona kretao se desnim kolničkim trakom iz smjera Viškova u pravcu Rupe kada je sa sporedne ceste iz Klane pred njega izletio »hyundai tucson« slovenskih registracijskih oznaka. Vozač »tucsona«, koji je namjeravao skrenuti prema Viškovu, iz još uvijek neutvrđenog razloga, nije se zaustavio na znak »STOP«.




Kada je uočio automobil koji se bez zaustavljanja uključuje sa sporedne ceste, vozač teretnog vozila pokušao je skrenuti u suprotni kolnički trak, ali nije uspio izbjeći sudar


Očevidom teške prometne nesreće rukovodio je Damir Gosić, zamjenik Glavne Općinske državne odvjetnice i djelatnici Prometne policije PU primorsko- goranske.