Vatrra na području Vrbice

Dva kanadera gase požar kod Vodica

Hina

Ilustracija / Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ilustracija / Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dva kanadera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u nedjelju gase požar na području Vrbice u zaleđu Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH



ZAGREB Dva kanadera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u nedjelju gase požar na području Vrbice u zaleđu Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.


Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja, do zaključno 31. kolovoza protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 42 požara (24 u Šibensko-kninskoj, po šest u Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji), dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.


Uz gašenje požara, provedeno je i 45 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 360 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 8200 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i 14 tona vode i opreme do požarišta.




U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara, tim besposadnog zrakoplovnog sustava »Orbiter 3B« bio je angažiran 30 puta.