Putovali prema Italiji

Državljanin Srbije u Istri uhvaćen u krijumčarenju kosovskih migranata

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 51-godišnjak u utorak u noćnim satima, u blizini Osijeka, za novčanu naknadu preuzeo državljane Kosova, koji su prethodno nezakonito ušli u Hrvatsku iz Srbije te ih je trebao prebaciti na područje Istre kako bi mogli nastaviti put prema Italiji



PULA Istarska policija pritvorila je 51-godišnjeg državljanina Srbije jer je u kombiju u utorak zaustavljenom kod tunela Učka prevozio osam državljana Kosova koji su u međuvremenu protjerani iz Hrvatske.


Policija je u srijedu izvijestila da su dan ranije oko 9.30 sati kod tunela Učka zaustavili kombi vozilo Ford, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 51-godišnjak, a prevozio je osam državljana Kosova – 45-godišnjaka, 33-godišnjaka, 18-godišnjaka i petero maloljetnika.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 51-godišnjak istog dana u noćnim satima, u blizini Osijeka, za novčanu naknadu preuzeo državljane Kosova, koji su prethodno nezakonito ušli u Hrvatsku iz Srbije te ih je trebao prebaciti na područje Istre kako bi mogli nastaviti put prema Italiji.




Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 25. travnja u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok su kosovski migranatamigranti radi počinjenja prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama i Zakona o strancima »rješenjima policijske postaje« protjerani iz Hrvatske.